58 Bin Rus Türkiye'yi Terk Edip O Ülkelere Taşındı! İşte Sebebi

58 Bin Rus Türkiye'yi Terk Edip O Ülkelere Taşındı! İşte Sebebi
Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, Türkiye'de yaşayan Rus vatandaşlarının sayısında dikkat çeken bir düşüş yaşandığını belirtti. Rusların Türkiye'yi terk ederek Karadağ ve Sırbistan'a taşındığını belirtilirken, ülkeden gidiş sebebi ise dikkat çekti.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon, vatandaşların fiyat algısını tamamen kırmış durumda.

Kafelerde, restoranlarda ve birçok kamusal alanda hizmet ve ürün fiyatlarının takip edilemez hale gelmesi, bazı işletmeler tarafından Avrupa'nın en pahalı metropollerinin dahi üzerinde fiyatlar sunulmasına neden olurken, enflasyon nedeniyle dışarıda yemek yemek ve bir şeyler içmek toplumun büyük kesimi için imkansız hale gelmiş durumda.

rusya1.jpg
58 BİN RUS TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ: GEREKÇE PAHALI FİYATLAR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte özellikle Türkiye'nin Antalya şehrine akın etmeye başlayan Rusya vatandaşlarının sayısı kısa süre içerisinde 154 bini bulmuştu. Ancak 2022 yılının sonunda ulaşılan bu rakam, geçtiğimiz yılın sonunda 96 bine düştü. Türkiye'yi terk eden 58 bin Rus vatandaşının bir bölümü ülkesine giderken, önemli bir bölümü ise Sırbistan ve Karadağ gibi ekonomik olarak uygun görülen ülkeleri tercih etti.

pasaport3.jpg"OTURMA İZNİ ALMAKTA ZORLANIYORUZ"

Reuters'a konuşan 9 Rus vatandaşı, Türkiye'den gitmelerindeki önemli sebeplerden birinin de oturma izni almakta zorlandıkları olduğunu belirtti. Türkiye'den ayrılan Rusların birçoğu, hoş karşılandıkları birkaç Avrupa ülkesi arasında yer alan Sırbistan ve Karadağ'a gitti.

Batı Avrupa ülkelerinin hem pahalı olduğunu hem de halihazırda devam eden Ukrayna savaşı nedeniyle Rus vatandaşlarına yönelik kötü bir algı olduğunu belirten Rus vatandaşları, bu nedenle Türkiye'den giderek Balkan ülkelerini tercih ettiklerini belirtti.