5 gazetecinin cezası onaylandı

5 gazetecinin cezası onaylandı
Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze haberi nedeniyle gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılıç, Aydın Keser, Mehmet Ferhat Çelik’in yargılandıkları davada verilen ceza onaylandı.

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze haberi nedeniyle gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılıç, Aydın Keser, Mehmet Ferhat Çelik’in hapis cezalarına yönelik istinaf başvurusu reddedildi.

İstinaf Mahkemesi ret kararında “verilen mahkumiyet kararına karşı bu sanıklar müdafiilerinin istinaf taleplerinin yapılan incelemesinde istinaf başvuruların esastan reddine” ifadelerini kullandı.

Karara tepki gösterdiler

Karara tepki veren Ağırel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Libya’da şehit olan iki vatan evladı için paylaştığım bir mesaj nedeni ile yargılandığım davada verilen ceza onaylandı. Vatan evlatlarını şehit edenler turkuaz halılarda karşılanırken ecel beşiğini halk için sallamaya devam edeceğiz. Susmayın, Korkmayın, Alışmayın" ifadelerini kullandı.


Barış Pehlivan, "MİT şehitlerimizin katillerinin önüne Ankara’da turkuvaz halı serilirken, cenazelerini haber yaptığım için aldığım 3 yıl 9 aylık hapis cezası onandı. Şehidin mezarının üstüne basıp siyasi operasyon yapanlar da biliyor ki; beni sadece gerçeği yazmaktan vazgeçiremezsiniz" dedi.


Aynı davadan yargılanan ve beraat kararı alan Barış Terkoğlu ise “Libya'da MİT personelini katleden silahları veren emirle kucaklaştılar. Katleden lideri önümüzdeki günlerde Ankara'da ağırlayacaklarını açıkladılar. Cenaze haberini yapan gazetecileri ise tutuklayacaklar. Vatanseverliğin ve ülkeye ihanetin resmi, güç sayesinde başaşağı duruyor” ifadelerini kullandı.


Gazeteci yazar Timur Soykan da karara tepki gösterenler arasındaydı.

“Melih Gökçek'in FETÖ'cü geçmişini takipsizlikle kapattıkları günlerde parsel parsel yolsuzlukları ortaya çıkaran Murat Ağırel'e hapis cezasını onadılar” diye yazan Timur Soykan, “Meselenin bu olduğunu herkes biliyor. Gazetecileri susturamaz, hakikati yok edemezsiniz” ifadelerini kullandı.