6 Kentte Su Baskını: Köyler Göle Döndü

Meteorolojinin uyarılarının ardından Samsun, Muş, Antalya, Kars, Bingöl ve Elazığ'da su baskınları gerçekleşti. Muş'ta derenin taşması sonucu 35 ev zarar gördü.

Meteorolojinin dün pek çok kentte uyarı vermesinin ardından gece 6 kentte su baskınları yaşandı. Samsun, Muş, Kars, Antalya, Bingöl ve Elazığ sular altında kaldı.

Bingöl'den Köyler Göle Döndü

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Dörtyol köyünde etkili olan sağanak, sele neden oldu. Köyde birçok ev ve ahırı su basarken, araziler su altında kaldı. Köylülerden Selahattin Alkan, her yağışta aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

karliovada-saganakta-koy-gole-donduev-ve-ahirlar-su-icinde-kaldi-1858-dhaphoto10.jpg
karliovada-saganakta-koy-gole-donduev-ve-ahirlar-su-icinde-kaldi-1858-dhaphoto1-001.jpg


Muş'ta 35 ev zarar gördü

Muş’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kırköy Beldesi’ndeki derenin taşması sonucu 35 ev ve birçok ahırda hasar meydana geldi. Bir köprünün tamamen yıkıldığı beldede 5 araç da selden zarar gördü.

mus.jpg
Fotoğraf: DHA

Elazığ sel

Elazığ’ın Maden ilçesinde ise dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu. Kentte dün öğle saatlerinde bastıran sağanak yağış nedeniyle başta ana caddeler olmak üzere sokaklar suyla doldu.

elazig.jpgFotoğraf: DHA

Samsun'da evleri su bastı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan dolu ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Çakırtaş Mahallesi'nde sağanak sonucu meydana gelen selde bir otomobil sulara kapılarak sürüklendi. Esentepe Mahallesi'nde sel nedeniyle araçlar mahsur kaldı, evlerin giriş katlarında su baskınları yaşandı.

Selde birçok ekili alanın yanı sıra köprü ve menfezler zarar görürken, iş makineleri ile bölgede temizleme çalışmaları başlatıldı.

samsun.jpg
Fotoğraf: AA

Kars'ta su baskını

Kars'ta etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle 20 iş yeri ile 8 evi su bastı. Kentte akşam etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle Şehitler, Ortakapı, Sukapı, Yusufpaşa, Yenişehir Mahalleleri ve Cengiz Topal Caddesi olmak üzere yaklaşık 20 iş yeri ve konutların bodrum katlarını su bastı.

kars4.jpg
Fotoğraf: AA

Antalya

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü’nün ‘Gök gürültülü sağanak yağış’ uyarısında bulunduğu Antalya’da akşam saatlerinde yağmur etkili oldu. Bir anda bastıran kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Birikintileri görmeyen araç sürücüleri yolda kalırken, suyun refüj boyunu aşması nedeniyle birçok sürücü araçlarıyla refüje çıktı. Su giderlerinin çöple dolması nedeniyle yollarda suyun biriktiği görüldü.

antalya.jpg
Fotoğraf: DHA