4 Eve Ateş Düştü...

4 Eve Ateş Düştü...
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan askerler ile polisin İzmir, Tokat Mersin ve Balıkesir'deki baba evine ateş düştü.DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan askerler ile polisin İzmir, Tokat Mersin ve Balıkesir'deki baba evine ateş düştü.

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 askerden 27 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Ateş'in Tokat'ın Pazar İlçesi'ne bağlı Çiftlik Köyü'ndeki baba evine ateş düştü.

Tokat'ın Pazar İlçesi'ne bağlı Çiftlik Köyü'nde oturan Rasmiye ve Mustafa Ateş çiftine 2 yıllık Uzman Çavuş olan oğullarının şehit düştüğü haberini, askeri yetkililer, sağlık ekibi eşliğinde verdi. Acı haberle Ateş çifti gözyaşına boğuldu. Şehit haberinin ardından ailenin yakınları ve komşuları eve akın etti. Dört çocuğundan en büyükleri olan Osman Ateş'in kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan çifti, yakınları teselli etmeye çalıştı.

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Osman Ateş'in baba evinin kapısına Türk bayrağı asıldı. 112 acil servis ekipleri evin önünde hazır bekletildi. Acılı aileyi Pazar Kaymakamı Sefa Güler de ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Şehit Uzman Çavuş Osman Ateş'in halası Zeynep Asım'ın evin önünde yaktığı ağıt ise yürekleri dağladı. Gözyaşı döken hala Zeynep Asım, "Kurban olsun halan sana Osman. Yavrum, yavrum Osman. Osman sana ne oldu böyle Osman. Halan öleydi Osman. Ciğerden vurulan yavrum, gavur kurşunuyla giden yavrum. Bunlara ne oldu. Bunlar gitti gideli teröristlerle çarpışıyorlar. Sen niye böyle ettin" diye gözyaşı döktü.

Şehit Ateş'in cenazesinin yarın öğle namazı sonrası Pazar merkezde yapılacak olan törenin ardından köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Sur'da şehit düşen askerlerin 3'ü de aynı taburdaydı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK militanlarıyla girdikleri çatışmada şehit olan Kayseri 1. Komando Tugayı'ndan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, piyade astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan ve piyade uzman çavuş Osman Ateş'in şehadet haberi Kayseri'ye ulaştı. Şehit Yüzbaşının Kayseri'deki eşi ve kayınbabasına yakınlarına acı haberi silah arkadaşları verdi.

Diyarbakır'da şehit düşen Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın ailesine şehit haberinin verilmesinin ardından, kayınbabası Kasım Kaya'nın, merkez Kocasinan ilçesi Erciyes siteleri Bulvar Apartmanı (b) blok 3 kattaki dairesinin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Şehit Yüzbaşı'nın 2 ay önce eşi Nadiye Çiğa'nın bir kız çocuğu dünyaya getirdiği ve adını 'Ahsen' koydukları öğrenildi. Yüzbaşı Çiğa'nın Güneydoğu'ya göreve giderken eşi ve çocuğunu kayınbabasının evine getirdiği kaydedildi. Şehadet haberi üzerine kayınbabanın evine gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada şehit yüzbaşının baba ocağı Mersin'deki ailesine, şehit astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan'ın Sivas'ın Divriği ve İzmir'deki ailelerine ve şehit uzman çavuş Osman Ateş'in Tokat'ta oturan ailesine şehadet haberleri iletildi. Kayseri 1. Komando Tugayından Güneydoğu'ya iç güvenlik harekatı çerçevesinde geçici olarak gönderilmen 3 şehidin 3.taburda ve yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın komutasında yan yana görev yaptıkları ifade edildi.

MERSİN'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın Mersin'deki baba evine ateş düştü. Şehidin 2 ay önce Ahsen adında bir kızının dünyaya geldiği belirtildi.

Şehit yüzbaşının merkez Mezitli İlçesi'nin Viranşehir Mahallesi'nde yaşayan babası Yaşar ve annesi Ayla Çiğa'ya acı haberi vermeye giden Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve beraberindeki askeri yetkililer, aileyi evde bulamadı. Dışarıda olduğu belirlenen aile bir gerekçeyle eve çağırıldı.

Ailenin, eve geldiğinde oğullarının şehit olduğunu anlamaması için askeri araçlar, ambulans ve askeri yetkililer sitenin önünden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 1 saat sonra eve gelen 2 çocuklu anne- babaya acı haberin verilmesiyle birlikte sağlık ekipleri de eve girdi. Asker ve polisler 7'nci kattaki şehit evinin balkonuna Türk bayrağı asarken, şehit haberini alan bazı komşular da balkonlarını bayraklarla donattı. Ayrıca sitenin girişinde inzibatlar nöbet tuttu.

Çiğa Ailesi'nin 20 yıllık komşusu Mustafa Cigoğlu, şehit yüzbaşının çok mütevazi bir insan olduğunu ifade ederek, "Her yaz izinlerde gelirdi, selamlaşırdık, görüşürdük. Çok iyi bir insandı, çok üzgünüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Mükemmel bir insandı, çok cana yakın ve samimiydi. Hepimizin başı sağ olsun, çok üzgünüz" diye konuştu.

Ev kadını Nadiye ile evli olan ve 2 ay önce de Ahsen adını verdikleri kız çocukları dünyaya gelen Yiğitcan Çiğa'nın Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi. Çiğa, yarın ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilecek.

Diyarbakır'da şehit olan askerlerden Özgür Erdoğan'ın baba evine acı haber

Oğluna ulaşamayınca gittiği jandarmada acı haberi öğrendi

Diyarbakır'da, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın acı haberi, İzmir'deki baba evini yasa boğdu. Sait Erdoğan'ın oğlunun telefonlarına ulaşamayınca yardım istemek için Çiğli İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittiği, bu sırada da acı haberi aldığı öğrenildi. Evine askeri heyetle gelen Sait Erdoğan, "Oğlum, o kurşunlar bana geleydi" sözleriyle gözyaşı döktü.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Uzman Çavuş Osman Ateş, şehit oldu. Şehitlerden Özgür Erdoğan'ın acı haberi ise İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki baba evine yasa boğdu. Çatışma ve şehit haberlerini televizyondan öğrenen Sait Erdoğan, oğluna ulaşamayınca bilgi alabilmek için Çiğli İlçe Jandarma Komutanlığı'na gitti. Burada oğlunun silah arkadaşlarından acı haberi alan Sait Erdoğan, aynı anda gelen askeri heyetle evine döndü.

O KURŞUNLAR BANA GELEYDİ

Askeri araçtan "Yavrum, Oğlum, o kurşunlar bana geleydi. İki ay sonra izne geleceğini söylüyordun" ağıtlarıyla inen Sait Erdoğan, evine gidip oğullarının şehit olduğu haberini, bu kez eşine verdi. Askeri heyetle gelen sağlık görevlileri, anne ve babaya burada ilk müdahaleyi yaptı. Acı haber sonrasında ailenin çok sayıda yakını da eve gelmeyi başladı. Bu arada cenaze töreninin nerede yapılacağı konusunda henüz ailenin karar vermediği öğrenildi. Şehit astsubayın, Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan geçici görevle Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

SİVAS DİVRİĞİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın 6 yıldır Öznur Erdoğan ile evli, 5 yaşında Eylül Ada isminde bir kızı olduğu öğrenildi. İki ay sonra izne gelmeyi planlayan Özgür Erdoğan'ın Anıtkabir'de kızı ve eşiyle Atatürk mozelesi önünde çektirdiği fotoğrafları anı olarak kaldı. Kızı ve eşi Kayseri'de olan şehit Erdoğan'ın ailesinin Sivas Divriği İlçesi'nden olduğu belirtildi. Ailenin isteği üzerine şehit Astsubay Erdoğan'ın cenazesinin yarın Sivas Divriği'de cemevinden kaldırılacağı bildirildi. Şehit haberinin ulaşmasının ardından Erdoğan'ın anne babasının oturduğu apartmana ve komşu dairelere Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİDİN HALASI: BAYRAĞINI ÇOK SEVİYORDU

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın memleketi Sivas'ın Divriğe İlçesi'nde yaşayan yakınları da büyük üzüntü yaşandı. Yeğeninin şehit haberini alan 65 yaşındaki halası Zehra Kale, olayı duyunca kendini çok kötü hissettiğini belirterek, "Keşke ben gitseydim onun yerine. Daha gencecik çocuktu. Kendi gönüllü olarak orayı seçti dediler. Vatanını, milletini, bayrağını çok seviyordu. Terör yaktı bizi. Türkiye'de artık barış olsa, böyle canlar yanmasa daha iyi olur. Yalnızca bizim canımız yanmıyor. Türkiye'nin yarısının canı yandı. Olan gençlerimize, çocuklarımıza oluyor. Bu böyle yürümüyor. Artık barış olsun" dedi. Şehidin cenazesinin yarın Diyarbakır'da düzenlenecek askeri törenin ardından memleketi Sivas'ın Divriği ilçesine getirilerek burada defnedileceği belirtildi.

ŞEHİDİN HALASI: BAYRAĞINI ÇOK SEVİYORDU

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın memleketi Sivas'ın Divriğe İlçesi'nde yaşayan yakınları da büyük üzüntü yaşandı. Yeğeninin şehit haberini alan 65 yaşındaki halası Zehra Kale, olayı duyunca kendini çok kötü hissettiğini belirterek, "Keşke ben gitseydim onun yerine. Daha gencecik çocuktu. Kendi gönüllü olarak orayı seçti dediler. Vatanını, milletini, bayrağını çok seviyordu. Terör yaktı bizi. Türkiye'de artık barış olsa, böyle canlar yanmasa daha iyi olur. Yalnızca bizim canımız yanmıyor. Türkiye'nin yarısının canı yandı. Olan gençlerimize, çocuklarımıza oluyor. Bu böyle yürümüyor. Artık barış olsun" dedi. Şehidin cenazesinin yarın Diyarbakır'da düzenlenecek askeri törenin ardından memleketi Sivas'ın Divriği ilçesine getirilerek burada defnedileceği belirtildi.

ŞEHİT KOMİSER YARDIMCISI ZEKERİYA BİLGEN

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan polisin, Balıkesir'in Susurluk ilçesi nufusuna kayıtlı Komiser Yardımcısı 43 yaşındaki Zekeriya Bilgen olduğu bildirildi. Bilgen'in evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.