4 eski bakanla ilgili kritik saatler

4 eski bakanla ilgili kritik saatler
Meclis Soruşturma Komisyonu 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine karar vermek amacıyla toplandı. Komisyon toplantısı yaklaşık 2 saattir devam ediyor.17-25 Aralık operasyonunda isimleri geçen Eski İçişleri Bakanı...

Meclis Soruşturma Komisyonu 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine karar vermek amacıyla toplandı. Komisyon toplantısı yaklaşık 2 saattir devam ediyor.

17-25 Aralık operasyonunda isimleri geçen Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu "Yüce Divan" konusunda nihai kararını vermek üzere toplandı. Saat 14.00'da başlayan toplantı yaklaşık 2 saattir sürüyor.

Soruşturma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, toplantıya girerken gazetecilerin sorularına ilişkin, "Komisyon Başkanı kurayla, her üyeye söz verecek. Söz alan üye, her bakan ile ilgili görüşlerini ifade edecek. Yüce Divan'a gidip gitmemesi yönündeki kararını ifade edecek. Kanaatler yazılı olarak tutanağa geçirilecek" dedi.

"TEK TEK BAKANLARI OYLAMAMIZ LAZIM"

Komisyon üyesi CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Biz tek tek bakanları oylamamız lazım. En ince detayına kadar suç suç oylamaya gerek yok. Çünkü elimizde bir çerçeve oluşturacak önerge metni var. Bence 3-4 saat sürer. Hemen oylama yapalım, hemen bitirelim mantığının dışında olduğumuzu söylüyorum. Neden 22'sinde karar alınmadı, neden bugüne geldi, 22'si ile bugün arasında kafalarda ne fark oluştu? Bu süreç zarfında iktidar yetkililerinin açıklamaları, komisyon üyeleri baskı altına alındı mı? bunların konuşulması lazım. Ondan sonra oylama yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

Komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise gazetecilerin "Heyecanlı mısınız?" sorusuna, "Ben niye heyecanlı olayım. Onlar heyecanlansın. Bakanlar, Saray'ın bahçesinde oturuyormuş diyorlar. Bence doğru yerde oturuyorlar kendilerince" yanıtını verdi.

Etiketler :