301 CANIN HESABI SORULUYOR

301 CANIN HESABI SORULUYOR
Türkiye’nin yaşadığı en büyük maden faciasının davası bugün başlıyor.Mahkeme salonuna hayatını kaybeden madenci yakınları alınıyor. CHP’li Mahmut Tanal mahkeme başkanıyla görüşerek “ölen madencilerin çocukları,...

Türkiye’nin yaşadığı en büyük maden faciasının davası bugün başlıyor.

Mahkeme salonuna hayatını kaybeden madenci yakınları alınıyor. CHP’li Mahmut Tanal mahkeme başkanıyla görüşerek “ölen madencilerin çocukları, eşleri, anne babaları girebilecek” açıklamasının ardından diğer madenci yakınları da mahkeme salonuna girmeye çalıştı. Polise tepki gösteren madenci yakınları salona girmek için beklemeye devam ediyor.
DAVA 10 GÜN SÜRECEKDava Akhisar’da özel olarak hazırlanan Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi Salonu’nda görülecek. 10 gün sürecek duruşmada aralarında Can Gürkan’ın da olduğu 8 tutuklu sanık, bulundukları Aliağa Şakran Cezaevi’nden duruşmalar için özel hazırlanan salona SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile bağlanacak. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de katılacağı duruşma öncesi Akhisar’da geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

İSTENEN CEZALAR

Tutuklu 8 şüpheli Can Gürkan, Ramazan Doğru, Akın Çelik, İsmail Adalı, Ertan Ersoy, Mehmet Ali Günay Çelik, Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık hakkında ‘olası kastla öldürme’ suçundan 301 kez 25 yıla kadar, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan ise 162 kez 6 yıla kadar hapis istendi. Tutuksuz 37 şüphelinin ise ‘taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Bu sanıklardan 25’inin cezalarının, “bilinçli taksir” olduğu gerekçesiyle 3’te 1 oranında artırılması talep edildi.

Etiketler :