Resmi Gazete Yayımlandı: 28 Şubat Sanıkları Affedildi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 28 Şubat davasında tutuklanan generallerin cezaları affedildi.

28 Şubat Davası’nda yargılanan hasta ve ileri yaştaki tutuklu komutanların cezaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla affedildi.

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, 28 Şubat davası sanıklarının kalan cezaları sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldı.

14 GENERALİN HAPİS CEZASI KALDIRILDI

Karara göre, kalan cezaları kaldırılan isimler Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir, Haci Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz, Çetin Doğan ve Aydan Erol oldu.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık sorunları nedeniyle 1 Mart'ta hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden 22 Nisan'da taburcu edilen 84 yaşındaki Doğan cezaevine gönderilmişti. Çetin Doğan’ın 'Sürekli hastalık ve kocama' raporu ise bir yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde imza bekliyordu.

ÖZEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDE ÖNE ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan ikili görüşmede, Özel'in talepleri sonucunda 28 Şubat davası sanıkları gündem olmuştu.

Erdoğan'ın CHP'ye yönelik iade-i ziyaret yapacağını belirtmesi ve normalleşme sürecine ilişkin çağrılarda bulunmasının ardından alınan af kararı Özel ve Erdoğan arasındaki görüşmeyi yeniden gündeme getirdi.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Kobani davasının karara bağlandığı ve Kürt siyasetçilere hapis cezaları verildiği gün Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan af kararına göre 28 Şubat Davası’nda hüküm giyen Fevzi Türkeri, Cevat Özkaynak, Çevik Bir, Yıldırım Türker ve Erol Özkasnak ‘sürekli hastalık ve kocama hali’ nedeniyle tahliye edilecek.

Kobani Davası’nda yargılanan Kürt siyasetçilere onlarca yıla varan cezalar verildi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e 10 yıl, Figen Yüksekdağ toplamda 30 yıl hapis cezası verildi. Selahattin Demirtaş’a ise toplamda 42 yıl hapis cezası verildi.