23 yaşındaki genci önce öldürdü sonra darbetti
Hatay'da evinden ayrıldıktan sonra 3 gün boyunca haber alınamayan Mertcan Güvercin'in cansız bedeni dağlık bölgede bulundu. Bedeninde mermi ve darp izleri tespit edilen Güvercin'in Ali Demir tarafından planlanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.
Jandarmanın olay yeri incelemesinin ardından Mertcan Güvercin'in cesedi morga kaldırıldı. Otopsinin ardından ailesine teslim edilen Güvercin'in cenazesi yakınları tarafından toprağa verildi.
YAKIN MESAFEDEN DEFALARCA ATEŞ EDİLMİŞ
Samandağ ilçesi Avcılar Mahallesi'nde 14 Mart’ta evden çıkan Mertcan Güvercin'den haber alamayan ailesi jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Bölgede arama yapan jandarma, 17 Mart'ta Mızraklı Mahallesi'ndeki dağlık bölgede Güvercin'in cansız bedenine ulaştı.
23 yaşındaki Güvercin’in cansız bedeninin bulunduğu bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen jandarma, bir kişinin elinde av tüfeği ile uzaklaştığını belirledi. Eşkali belirlenen şüphelinin kimliğini saptayan jandarma harekete geçti.

Jandarma tarafından düzenlenen operasyonda kameralara silahlı görüntüsü yansıyan Ali Demir ile arkadaşları A.Ş., Y.B., A.Y., H.K. ve U.A. gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ali Demir ‘Cinayet’, A.Ş., Y.B. ve A.Y. ise ‘Cinayete yardım etme’ suçlarından tutuklanırken, H.K. ve U.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
DİPÇİKLE CANSIZ BEDENİNE VURMUŞ
Olaya ilişkin yapılan araştırmada Ali Demir'in cinayeti planlayarak işlediği, gezme bahanesiyle evinden çağırdığı Güvercin'i arkadaşlarıyla birlikte dağlık alana götürdüğü, orada yakın mesafeden tüfekle 2 el ateş ettiği belirlendi.

Demir'in hayatını kaybeden Mertcan Güvercin'in cesedine tüfeğin dipçiğiyle birçok kez vurduğu tespit edildi.
Ali Demir'in planlayarak işlediği cinayetin nedeni konusunda ise çelişkili ve net olmayan ifadeler verdiği ileri sürüldü.
