23 Nisan'da sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?

23 Nisan'da sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'kısmi kapanma' uygulamasında vaka sayıları düşmezken, 'yeni yasaklar gelecek mi?', '23 Nisan'da kısıtlama olacak mı?' soruları akıllarda olmaya devam ediyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın resmi tatil olduğu cuma gününü de kapsayacak üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması gündemde. Kabinede, kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların da alınabileceği kaydediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 15 günlük kısmi kapanmada bir haftanın sonuna yaklaşırken vakalarda hala beklenen düşüş yaşanmadı.

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre; bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına ek olarak resmi tatil olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da kısıtlama uygulanabilir. Bilim Kurulu'nun tavsiyesi üzerine İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bu yönde bir kararın alınabileceği konuşuluyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması kararı verilmesi durumunda 23 Nisan, geçen yıl olduğu gibi evlerden kutlanacak. Devlet erkanının katılımıyla Anıtkabir'de gerçekleştirilecek törenler de sınırlı kişiyle, maske ve mesafe kurallarına uyularak yapılacak.

Türkiye genelinde uygulanan kısmi kapanmanın devam edip etmeyeceği de hafta başında yapılacak kabinede tartışılacak. Kabinede daha sert tedbirlerin alınabileceği belirtiliyor.

Kabinede, kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların alınabileceği kaydediliyor. Bu nedenle Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması da seçenekler arasında.

 

Etiketler :