22 yılla yargılanıyor, serbest geziyor, bir de TRT'de programa çıktı: Alişan'la hayata gülümsedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 35 kişinin yaşamını yitirdiği Manolya Sitesi davasında 22,5 yıla kadar hapsi istenen ancak tutuksuz yargılanan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, TRT’de programa çıkarıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Onikişubat ilçesinde bulunan Manolya Sitesi yıkılarak 35 kişiye mezar oldu. Manolya Sitesi davasında, binanın altında faaliyet gösteren Tarhanacı Kafe’nin sahibi ve aynı zamanda MADO’nun ortağı olan Atilla Kanbur, 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanırken tutuksuz yargılanıyor olması tepkileri odağı haline gelmişti.

Davada, Manolya Sitesi A Blok’un altında yer alan Tarhanacı Kafe'nin, binanın bağımsız duvarlarını kaldırarak izinsiz ilave kat eklentisi yaptığı ve bunun, binanın yıkılmasında etkili olduğu ifade edilirken gelen ilk bilirkişi raporunda Kanbur’un da sorumluluğu olduğuna dikkat çekildi. Sanıkların itirazı üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden yedi akademisyen tarafından ikinci bilirkişi raporu hazırlandı fakat bu raporda da benzer ifadeler yer aldı.

eprem-001.jpg

TUTUKLANMADI

Bilirkişi raporlarına rağmen Kanbur, tutuksuz yargılanmaya devam ederken Kanbur’un, geçtiğimiz günlerde TRT’de yayınlanan “Alişan ile Hayata Gülümse” isimli programa konuk olarak katıldı. Bu duruma tepki yağdı. rezsil-001.webp

rezsil-002.webp

AKP’YE AÇIK DESTEK VERMİŞTİ!

Kanbur ailesi ve sahibi oldukları MADO, geçmişte de iktidara yakınlıklarıyla gündem olmuşlardı. Gezi eylemleri sırasında Taksim’deki MADO şubesinin kapıları eylemcilere kapatılırken 2014 yılında çalışanlar “Oyumuz sana helal olsun” yazılı pankartlarla AKP’ye destek vermişti.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi