2024 YKS sonuçları Erken mi Açıklanacak? 2024 YKS sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? Gözler ÖSYM'de

2024 YKS sonuçları Erken mi Açıklanacak? 2024 YKS sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? Gözler ÖSYM'de
Üniversite hayali kuran binlerce genç 2024 YKS sonuçlarını bekliyor. ÖSYM tarafından ilan edilecek sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Üniversiteler giriş için yapılan 2024 YKS sınavı, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Üç oturumda tamamlanan sınavda Temel Yetenek Testi, Alan Yetenek Testi ve Yabancı Dil Seviye Testi yapıldı.

Üniversite adaylarının gözleri ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusuna çevrildi. Arama motorlarında "2024 YKS Sonuçları erken açıklanır mı?", "2024 YKS Sonuçları Ne zaman açıklacak?" soruları çokça aratılıyor.

2024 YKS sonuçları erken açıklanır mı, ne zaman açıklanacak... - Resim: 2

YKS 2024 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre 2024 YKS Sınav Sonuçları 17 Temmuz tarihinde açıklanacak. Geçtiğimiz yıl yapılan sınavların sonuçları planlanan takvime uygun olarak açıklanmıştı. Bu yıl ise kesin açıklanacak tarih ise belli değil. Geçmiş yıllarda erkenden açıklanan sınavlar da olmuştu. Fakat bu durumlarda önceden bilgi verilmediği için net bir şey söylemek mümkün olmuyor.

2024 YKS sonuçları erken açıklanır mı, ne zaman açıklanacak... - Resim: 4

YKS SINAV PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

YKS'de öğrencilerin sorulara verdiği cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendiriliyor. Verilen cevapların doğru ve yanlışları belirleniyor. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan belirleniyor. Bu puanın standart sapması belirlendikten sonra ortalaması 50, standart sapması 10 olacak şekilde bir hesap yapılır.

2024 YKS sonuçları erken açıklanır mı, ne zaman açıklanacak... - Resim: 6

YKS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

YKS sonuçları açıklandığında, adaylar ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM şifresi ile giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilirler. Ayrıca, e-Devlet üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) kullanılarak da sonuçlar sorgulanabilir.