12 yıl onunla çalışmıştı: Abdullah Gül'den Ahmet Sever mesajı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hem başbakanlığı döneminde hem de Çankaya günlerinde basın danışmanlığını yapan Gazeteci Ahmet Sever'in İstanbul Cihangir'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası vefat ettiği duyuruldu.
Gazeteciliğe 1983 yılında Milliyet Gazetesi'nde başlayan Sever gazetenin Brüksel temsilciliğinin ardından BBC Köln ve Almanya’nın Sesi radyolarında görev aldı.
2003 yılında Abdullah Gül’ün başbakanlığı döneminde basın ve iletişim başdanışmanlığını üstlendi.
2004-2007 yılları arasında Gül’e bağlı Avrupa Birliği İletişim Grubu Başkanlığı’nı yürüten Sever; daha sonra Çankaya Köşkü'ne geçti.
Abdullah Gül 11. Cumhurbaşkanı seçildiğinde Medya, İletişim ve Halkla İlişkiler Başmüşavirliği görevini üstlenen Ahmet Sever; 7 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Gül’ün basın başdanışmanlığını yürüttü.
O YILLARIN KİTABINI YAZMIŞTI
Ahmet Sever tam 12 yıl boyunca, hem başbakanlığı, hem cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül ile çalıştı.
'Abdullah Gül ile 12 Yıl' adlı bir de kitap yazan Ahmet Sever'in ölümünün ardından X hesabından bir mesaj paylaştı. Gül, şunları yazdı:
"Uzun yıllar basın danışmanlığımı yapan Ahmet Sever’in dün gece ani vefatını öğrenince büyük üzüntü duydum. Ahmet dürüst, çıkarlar için prensiplerini bozmayan ve işini her zaman düzgün yapan bir gazeteciydi. Avrupa Birliği ilişkilerimizin yoğun olduğu yıllarda ülkemiz için değerli katkıları oldu. Bu erken ayrılık hepimizi çok üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim."
