10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajları! En Güzel Atatürk Sözleri

10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajları! En Güzel Atatürk Sözleri
Türkiye, her 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalini saygı ve minnetle anıyor. Atatürk'ün vefatının 85. yılında Atatürk resimli 10 Kasım mesajları ve sözleri araştırılıyor. Sizler için 10 Kasım saat 09:05'de yapılacak törenler öncesi en güzel ve anlamlı Atatürk'ü Anma günü mesajlarını bir araya getirdik...

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajları ve sözleri araştırılıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. yıl dönümü Anıtkabir başta olmak üzere birçok noktada rahmet, minnet ve dualar ile anılacak. Bu üzücü günde sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk'ü Anma Günü mesajı göndermek isteyenler en anlamlı, en güzel 10 Kasım mesajını sorguluyor. İşte en içten, resimli Atatürk'ü Anma Günü mesajları

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJLARI

Atatürk'ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır.

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da atamızı özlem ve saygıyla anıyoruz kendisine ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum...

10-kasim-ataturku-anma-mesajlari-4.jpg

Unutmadık, unutmayacağız güzel adam. Seni ve bizim için yaptıklarını unutmadık, unutmayacağız, ruhun şad olsun.

10 Kasım sabahı 09.05 bütün sirenler çaldı, bütün gözyaşları aktı, bütün herkes hazırda, sen hiç unutulmazsın çünkü sen Atatürksün…

10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata'mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyorum.

10-kasim-ataturku-anma-mesajlari.jpg

Büyük Atatürk! tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

"Sen yalnızca Türk milletinin değil dünya üzerindeki ezilmiş milletlerinde önderi oldun. Çünkü onlar, seni örnek alarak bağımsızlıklarını kazandılar."

10-kasim-ataturku-anma-mesajlari-3.jpg

Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Günü'nde, O'nun Türk milletine armağan ettiği çağdaşlık ve özgürlük değerlerini hatırlamak ve yaşatmak için bir aradayız. Büyük önderi saygı ve sevgiyle anıyoruz.

"Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen ebedi istirahatgâhında rahat uyu. "En büyük eserim." dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Türk Milleti."

"Atatürk yalnız kahraman milletinin büyük bir şefi olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evladı olmuştur."

10-kasim-ataturku-anma-mesajlari-5.jpg

Büyük Atatürk! Tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

Büyük önder Atatürk'ün ileri görüşlülüğü ve önderliği sayesinde Türkiye, çağdaş dünyayla bütünleşti. Onun adını yaşatmak, ülkemizi daha da ileriye taşımak için çaba göstermeliyiz.

Atatürk'ü Anma Günü, Türk milletinin bağımsızlık ve çağdaşlık mücadelesini hatırlatır. O'nun önderliğindeki devrimlerle aydınlanmış bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz.

ATATÜRK SÖZLERİ

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.

Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.

10-kasim-ataturku-anma-mesajlari-6.jpg

Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar.

Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus kişisinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yokur.

Yurtta sulh, cihanda sulh.

10-kasim-ataturku-anma-mesajlari-2.jpg

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

"Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir."

Etiketler :