10 İŞÇİ ÖLDÜ AMA KİMSE CEZAEVİNE GİRMEYECEK!

10 İŞÇİ ÖLDÜ AMA KİMSE CEZAEVİNE GİRMEYECEK!
10 işçinin öldüğü olayla ilgili tutuksuz 17 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı.Adana Kozan’daki Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) Derivasyon Tüneli’nin kapağının 24 Şubat 2012’de patlaması...

10 işçinin öldüğü olayla ilgili tutuksuz 17 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı.

Adana Kozan’daki Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) Derivasyon Tüneli’nin kapağının 24 Şubat 2012’de patlaması sonucu 10 işçinin öldüğü olayla ilgili tutuksuz 17 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı.

7 sanığa beraat kararı çıkan davada mahkeme heyeti, proje müdürü Erdal Nakas, şantiye şefi Öncü Polat ve Servet Eğilmez’e 10’ar yıl, Cengiz Ulucan ve iş güvenliği sorumlusu Burak Alpago’ya 8 yıl 4’er ay, Ahmet Fuat Üstündağ ve İbrahim Atay’a 5’er yıl, Ferdi Alkan, Kadir Doğan ve Ali Seçer’e 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.

‘TAKSİRLİ SUÇ’

Mahkeme daha sonra bu cezaları, suçun ‘taksirli suç’ olması nedeniyle para cezasına çevirdi. 45 bin ile 146 bin TL arasında değişen para cezasının da 24 aya kadar taksitle ödenmesine karar verildi. Sanıkların 3’er yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyordu. Duruşmaya, tutuksuz sanıklardan 13’ü katılırken, ölenlerin ailelerinden kimse katılmadı.

Hâlâ 5 işçi kayıp

Kazada baraj havzasında çalışan işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Hasan Bolat, Erdal Demirelli, Erkan Yiğen, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral hayatını kaybetmişti. 5 işçinin cesedine ise hâlâ ulaşılamadı.