1 Mayıs kutlamalarına koronavirüs ayarı

1 Mayıs kutlamalarına koronavirüs ayarı
1 Mayıs kutlamaları, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yapılacak. Sadece sendikalar, Kazancı Yokuşu ile Taksim Meydanı’nda anma töreni düzenleyecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 1 Mayıs kutlamaları ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yapılacak. Kutlamalarda emekçilerin yaşadıkları ücret ve hak kayıplarının yanı sıra 'herkese aşı' vurgusu da öne çıkacak. Bir tek sendikalar Kazancı Yokuşu ile Taksim Meydanı’nda anma töreni yapacak.

Salgının gidişatına göre karar verilecek

DİSK kutlamalar için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kazancı Yokuşu’nda anma töreni olacak. İşyerlerinde kutlamalar yapılacak. Ayrıca açık alanda da bir program yapılması planlanıyor. Ancak bunun nasıl olacağı salgının gidişi de dikkate alınarak netleştirilecek.

Kazancı Yokuşunda anma töreni düzenlenecek

Türk-İş yönetimi ise 1 Mayıs Cumartesi günü 1 Mayıs 1977’deki kutlamalar sırasında yaşamını yitirenler için Kazancı Yokuşu’nda anma töreni düzenleyecek, Taksim Anıtı’na çelenk bırakacak. 1 Mayıs bildirisi de burada okunacak. Sonrasında ise kutlamalar salgın nedeniyle ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden devam edecek. Evlerde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine balkonlarda kutlamalar yapılacak.

'Yeni Bir Toplumsal Sözleşme ve Herkese Aşı'

Bunun dışında Türkiye’deki sendikaların da üyesi olduğu Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) 1 Mayıs günü 'Yeni Bir Toplumsal Sözleşme ve Herkese Aşı' sloganıyla internet üzerinden kutlama yapacak. Kutlamalarda 'Herkese Aşı, Hayatları Kurtar, İstihdamı Koru' vurgusu olacak.

 

Etiketler :