Zamlı Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

Zamlı Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?
Emekli ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaran düzenleme kabul edildi. EYT'liler ikramiye alabilecek mi sorusu merak ediliyor. İşte bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler...

Erdoğan, emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinde %50'lik bir artış yapıldığını açıkladı, böylece emeklilere 3 bin lira ödeme yapılacak. İki dini bayramda toplamda 6 bin lira ödeme yapılacak.

Yeni kabul edilen 8. Yargı Paketi ile emeklilere verilecek bayram ikramiyeleri 3 bin TL'ye yükseltildi ve bu değişiklik yasalaştı. Resmi Gazete'de yayımlanan yasa ile emekliler, Ramazan ve Kurban bayramlarında 3 bin TL ikramiye alacaklar.

emekli-2.jpg

Bayram ikramiyeleri dosya bazında ödenecek ve her dosya için 3 bin lira ödeme yapılacak. Dul-yetim aylığı alanlar, ölen eşinden veya anne-babasından dolayı aldıkları aylıkların oranında ikramiye alacaklar. Örneğin, eşinin emekli aylığının %50'si oranında dul aylığı alanlara 1500 lira, %25'i alan kızlarına ise 750 lira ikramiye ödenecek.

İşsiz ve kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar eşlerinin aylığının %75'ini aldıklarından, 2000 lira ikramiye alacaklar. Sürekli iş göremezlik geliri alanlara ise meslekte kazanma gücü kaybı oranında ikramiye ödenecek.

emekli-bayram-ikramiyesi.jpg

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) durumu olanlar da, 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi verenler ve diğer emeklilik koşullarını sağlayanlar Ramazan Bayramı'nda ikramiyeden faydalanabilecekler. Ancak, 1 Nisan'dan sonra dilekçe verenler bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacaklar.

İkramiyelerin ödeme tarihleri belirlendi ve Ramazan Bayramı'nın arefe günü olan 9 Nisan'dan önce ilk ikramiyelerin ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenecek.

emekli4.jpg

NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı’nın arefe günü 9 Nisan’da başlıyor. 10-11-12 Nisan 2024 tarihleri Ramazan Bayramı tarihleri olduğu için 9 Nisan 2024 tarihinden önce ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı’nın arefesi 15 Haziran 2024 günü oluyor. 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihleri de Kurban Bayramı olarak ülkemizde kutlanacak. Böylece Kurban Bayramı ikramiyesi de 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi gerekecek.