Yeni yılın ilk işlem gününde dolar güne alevli başladı

Yeni yılın ilk işlem gününde dolar güne alevli başladı
Yeni yılın ilk işlem gününde dolar güne yeni bir zirveyle 35,38 liradan başladı. Borsa İstanbul'da ise BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,28 yükselişle 9.858,10 puandan başladı.

Dolar/TL, güne 35,38'le başlamasının ardından 35,3490 seviyesinden işlem görüyor.

Salı günü yatay hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen altında 35,3647'den tamamladı.

Dolar/TL, saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 35,3490'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 36,7390'dan, sterlin/TL yüzde 0,1 artışla 44,2850'dan satılıyor.

Dolar endeksi ise yüzde 0,2 azalışla 108,3 seviyesinde bulunuyor.

Küresel piyasalarda, ABD'de görevi devralacak yeni yönetimin atacağı adımlar ve ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemde izleyeceği yol haritasına ilişkin belirsizlikler varlık fiyatlamalarını zorlaştırıyor.

Analistler, 2024 yılında enflasyonla mücadelede önemli bir yol alındığını belirterek, bu yıl gözlerin büyük ekonomilerin izleyeceği makroekonomik politikalara çevrildiğini bildirdi.

EURO NE KADAR?

Euro/TL 36,72 seviyesinde işlem görüyor.

ALTININ GRAMI NE KADAR?

Altının gramı, yeni yıla yükselişle başlamasının ardından 2 bin 994 liradan işlem görüyor.

Salı günü ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 artışla 2 bin 984 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni yıla artışla başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 primle 2 bin 994 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 970 liradan, Cumhuriyet altını 19 bin 810 liradan satılıyor.

BORSA DA YÜKSELİŞTE

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,28 yükselişle 9.858,10 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 27,54 puan ve yüzde 0,28 artışla 9.858,10 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,74, holding endeksi yüzde 0,35 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran banka olurken, en çok kaybettiren yüzde 1,01 ile gıda içecek oldu.

Yurt içinde salı günü satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,60 değer kaybederek 9.830,56 puandan tamamladı.

Küresel piyasalarda, ABD'de görevi devralacak yeni yönetimin atacağı adımlar ve ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemde izleyeceği yol haritasına ilişkin belirsizliklerle yılın ilk işlem gününde negatif bir seyir izleniyor.

Öte yandan, 6 Şubat depremleri sonrasında getirilen açığa satış yasağı bugün, BIST 50 endeksinde yer alan pay piyasaları ile sınırlı olarak kaldırılacak.

Analistler, bugün yurt içi ve yurt dışında imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri, ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve haftalık mortgage başvurularının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.000 ve 10.100 puanın direnç, 9.750 ve 9.650 seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)