Yeni ayla beraber kripto paralarda yükseliş başladı

Yeni ayla beraber kripto paralarda yükseliş başladı
ABD'den gelen 'düzenleme' haberlerine karşın kripto para birimleri hızlı bir yükselişe geçti. Piyasa hacmi yeniden 1,5 trilyon doların üzerine çıktı.

Gelen alımların etkisiyle, kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden yalnızca bir birimin değeri son 24 saatte düşerken, ilk 10 birimden düşen olmadı. Tüm kripto para piyasalarında toplam hacim 1 trilyon 629 milyar dolara yükseldi.

  • Kripto para piyasalarının üçüncü büyük birimi Tether 1 dolar dolayında dalgalandığı son 24 saatte yatay hareket etti.
  • Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum, 2 bin 289 ve 2 bin 739 dolar arasında dalgalandığı son 24 saatte yüzde 14.65 artışla 2 bin 633 dolara yükseldi. 
  • En değerli kripto para birimi Bitcoin, son 24 saat içinde 34 bin 241 ve 37 bin 896 dolar arasında dalgalandı. Bitcoin yüzde 6.67 artışla 36 bin 716 dolara yükselirken, birimin haftalık kaybı yüzde 4.48 olarak hesaplandı. 

Dogecoin’de yaşanan artış neredeyse durma noktasında. İşlem hacmi bakımından majör kripto para birimlerini geride bırakan Dogecoin’de zincir üstü veriler yavaşlamaya başladı. Ay başında işlem hacmi 82 milyar dolar olan kripto para birimi ay sonuna gelindiğinde 5 milyar dolarlık hacim yazıyor.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın sosyal medya paylaşımları ve Bitcoin hakkındaki düşüncelerine ise Binance borsası sahibi Çinli Changpeng Zhao, elektrikli otomobillerin de çevreye zarar verdiğini söyledi. 

Öte yandan kripto para yatırımcılarına sevindiren başka bir haber ise Amerika'dan geldi. Amerika’nın en eski bankası olan BNY Mellon İrlanda Dijital İnovasyon Merkezi’nde kripto para hizmeti vermeye başlayacak. Farklı kripto paraları içerecek olan hizmet kurumsallara depolama hizmeti vermeyi de amaçlıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple’ın önceki yıllarda XRP hakkında aldığı yasal danışmanlığın açıklanmasını talep etti. Hakim Sarah Netburn ise bu talebi reddederek Ripple’ın itiraz hakkı olduğunu açıkladı. Ripple savunmasını aşmak için yapılan bu hamlenin karşılıksız kalması da anlık XRP paritesine pozitif yansıdı.