"Yarım Kilo Çekirdekle Çarkı Döndürmeye Çalışıyoruz"

Aksaray'da kuruyemişçilik yapan Tayfur Yılmaz, yılbaşı yaklaşırken hiçbir hareketlilik olmadığını ifade ederek, "Sadece yarım kilo çekirdek, onun gibi kuruyemişlerle çarkı döndürmeye çalışıyoruz" dedi.

Artan fiyatlar yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezlerinden olan kuruyemiş satışlarını da etkiledi. Aksaray'da kuruyemişçilik yapan Tayfur Yılmaz, "Aldığımız ürünlere sadece yüzde 25 kar koyup satıyoruz. Bir de ihracatın açılmasıyla ihracata da çok gidiyor. Onlar da haliyle fiyatları tetikliyor. Şu an bile iyi bir çerez alalım derseniz, 400 lira" diye konuştu.

"ÇEKİRDEKLE ÇARKI DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

40 senedir Aksaray'da kuruyemişçilik sektöründe hizmet verdiğini söyleyen Tayfur Yılmaz, şunları söyledi:

"Şu anda hiçbir talep yok. Fiyatların pahalı olmasından dolayışu anda hiçbir yılbaşı hareketliliği yok. Son bir hafta kala biraz canlanır diye ümit ediyoruz. Alım gücü hiç yok. Sadece yarım kilo çekirdek, onun gibi kuruyemişlerle çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Fiyatların yüksek olmasının sebeplerinden biri çiftçinin maliyetlerinin yüksek olması. Bize gelene kadar birkaç elden geçiyor. Bunun da etkisi var. Şu an çoğu kişi kuruyemişçilere kızıyor, "fırsatçı" diyorlar ama gerçekten bir ilgisi yok. Aldığımız ürünlere sadece yüzde 25 kar koyup satıyoruz. Bir de ihracatın açılmasıyla ihracata da çok gidiyor. Onlar da haliyle fiyatları tetikliyor. Şu an bile iyi bir çerez alalım derseniz, 400 lira."

"Yarım Kilo Çekirdekle Çarkı Döndürmeye Çalışıyoruz"

Kaynak:ANKA