Yargıtay'dan flaş ev sahibi kararı! Kiracısına bunu yapan yandı

Yargıtay'dan flaş ev sahibi kararı! Kiracısına bunu yapan yandı
Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından ev sahibi ve kiracıların arasında yaşanan anlaşmazlıklar artmaya devam ediyor. Yine kiracı ve ev sahibi arasında çıkan bir anlaşmazlık mahkemeye taşındı ve Yargıtay konuyla ilgili önemli bir karara imza attı.

Kira zam sınırlamasının kaldırılmasının ardından adliyeler, kiracı ve ev sahibi arasındaki davalarla dolup taşmaya başladı. Konut kiralarının artık enflasyon ortalaması üzerinden 12 aylık periyotlarla belirlenecek olması, kiracıların büyük kısmının bu artışları karşılayamaması ve ev sahiplerinin tahliye talepleriyle sonuçlanıyor, bu durumlar da doğrudan mahkemeye taşınıyor.

EV SAHİPLERİ KİRACILARI EPEY BİR ZORLUYOR

Kiracılar yeni zam tekliflerini reddettiklerinde, ev sahipleri farklı yollar denemeye başlıyor. Bazı ev sahipleri kiracılarını rahatsız etmek için telefonla taciz ederken, bazıları ise elektrik ve su gibi hizmetleri kesme yoluna gidiyor.

Picture background

EVİN DOĞAL GAZ VE SU VANALARINI KAPATTI

İstanbul'da bir kadın kiracı, ev sahibiyle kira artışı konusunda anlaşamadı ve bu durum gece geç saatlerde ev sahibinin mesajlar göndermesiyle başladı. Ertesi gün ev sahibi, kiracısının evine giderek hem tehditlerde bulundu hem de hakaret etti. Ayrıca ev sahibi, evin doğal gaz ve su vanalarını da kapattı.

Kiracı, ev sahibinin bu tatsız davranışlarından dolayı şikayetçi oldu. Savcılığın soruşturmasının ardından ev sahibi hakkında ‘basit yaralama’, ‘hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘huzur ve sükunu bozma’ suçlamalarıyla dava açıldı.

Picture background

YARGITAY SON KARARI VERDİ!

Konu ile ilgili aktarılan bilgilere göre mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle konut sahibinin beraatine karar verdi. Kiracı kadın da dava dosyasını Yargıtay'a taşıyarak itiraz etti. . Yargıtay 12. Ceza Dairesi, beraat kararını hukuka aykırı buldu ve davaya bozma kararı verdi.

Picture background

Pek çok kişiyi oldukça yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Avukat Dilek Yüksel, "Mülk sahipleri bazen kiralanan konut üzerinde olan mülkiyet haklarını yanlış yorumlayarak kiracısının özel alanına tecavüz edebiliyorlar. Konut sahiplerinin taleplerini, haklarını hukuka aykırı yollarla araması TCK'da düzenlenmiş olan 'huzur ve sükunu bozma' suçunu kapsar" diye konuştu.

Kaynak:halktv.com.tr