Yandaş şirketlerin vergisi niye siliniyor? Güç vatandaşa mı yetiyor? Halk TV'de canlı yayında açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı devlete 5 milyon lira ve üzerinde borcu ve cezası olan kuruluşların listesini açıkladı. Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner canlı yayında Bakanlığın açıkladığı listeyi yorumladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı devlete 5 milyon lira ve üzerinde borcu ve cezası olan kuruluşların listesini açıkladı. Açıklanan firmalar ve rakamlar kamuoyunda ve siyaset gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner canlı yayında Bakanlığın açıkladığı listeyi yorumladı.

"Niye bu kadar vatandaşın cebine el atma ihtiyacı duyuluyor. Toplumun gazını almak için mi yoksa gerçekten iyi niyet için miydi. Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı. Bu ülkede bir tepsi baklava çalındığında adi hırsız oluyorsun ama milyarlar götürüldüğü zaman saygıdeğer iş adamı oluyorsun. Şimdi tam da böyle bir durum var. O liste açıklandı. Milyonları götürenler var listede. Milyarları götürenler yok."

Konu hakkında muhalefet milletvekilleri açıklamalarda bulundu.

711bf738-c435-4b4f-8338-81c47f8284f7.jpg

Veli Ağbaba - CHP Malatya Milletvekili

"Cengiz İnşaata 30, Limak ve Kalyon'a ise 19 kez vergi muafiyeti sağlanmış. Bunlar dünyada en çok kamu ihalesi alan firmalar. Bunların vergi ödemesi caiz değil. Vergi fakir fukaradan alınıyor. Devleti sömüren kanını emen bir grupla karşı karşıyayız."

6ec20638-7a79-4287-8636-3ebaa5dfce0b.jpg

Selçuk Özdağ - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı

"Vergi vermeyen yüzsüz de vergileri silenler ney. Onlar da yüzsüz. Niye siliyorsunuz? 85 milyonun hakkını 85 milyona danışmadan neden veriyorsunuz. Borcunu vereni cezalandırıyorsunuz. Vermeyenleri de sürekli olarak mükafatlandırıyorsunuz. Sonra da iş başa düşünce milletin canına okuyorsunuz."

e075a423-09ca-47cb-b0dd-784f40c2733d.jpg

Ali Mahir Başarır - CHP Mersin Milletvekili

"Kuyumcular kaçırıyor fırıncılar kaçırıyor. 5'li çete ve milletvekillerinin şirketleri vergi kaçırmıyor. Vergi Yüzsüzlerine en yakınından başlayacaksın. Denizli, Iğdır, Fernas sahibi Batman Milletvekili. Bunların son 3 yıllık cirolarına bakar mısınız? Yaklaşık 1,5 milyar dolar. Vergi tahakkuk etmemişler. Vergi vermemişler. Bu 3 vekilin şirketinden vergi alsaydın 85 Milyon vatandaşın bir haftalık ekmeği çıkardı."

f92bf41d-73be-47de-9d9a-fce80d5e4c75.jpg

İdris Şahin - DEVA Partisi Sözcüsü

"Aman efendim ne kadar da yüzsüz varmış. Ne ismi biliniyor ne cismi. Vergi borçlarını milletin gözüne baka baka sildiğini malum yapıları ne yapacağız. Etrafınızdaki vergi yüzsüzlerini kamuoyuna açıklayıncaya kadar vergi borcunu sildiklerinizi kamuoyuna ilan edene kadar zan altındasınız."

Kaynak:halktv.com.tr