Yabancılarda sert düşüş! Türkiye'den 194 milyon dolar çıktı

Yabancılarda sert düşüş! Türkiye'den 194 milyon dolar çıktı
Yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'deki menkul kıymet portföyü, 2 Ağustos itibarıyla 193,8 milyon dolar azaldı. Hisse senetleri ve DİBS'lerde sert düşüşler yaşandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 8 Ağustos'ta yayımladığı menkul kıymet istatistiklerinde, yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'deki portföylerinin 2 Ağustos itibarıyla ciddi bir düşüş yaşadığını açıkladı. Net değişim genel toplamda 193,8 milyon dolar azaldı.

HİSSE SENETLERİ VE DİBS'DE BÜYÜK KAYIPLAR

Yurt içi piyasada hisse senetlerinde 169,2 milyon dolar, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) ise 162,1 milyon dolar düşüş kaydedildi. Bu sert düşüşler, yurt içi piyasa toplamında 314,6 milyon dolarlık bir azalmaya neden oldu.

DİĞER YURT İÇİ İHRAÇLAR ARTIŞTA

Düşüşlere rağmen, diğer yurt içi ihraçlar kaleminde 16,7 milyon dolarlık artış yaşandı. Bu, piyasanın bazı segmentlerinde hala hareketlilik olduğunu gösteriyor.

YURT DIŞI PİYASA POZİTİF

Yurt dışı piyasalarda ise farklı bir tablo görüldü. Genel yönetim ihraçlarında 63,0 milyon dolar, diğer yurt dışı ihraçlarda ise 57,9 milyon dolar artış yaşandı. Toplamda yurt dışı piyasa 120,8 milyon dolar yükseldi.

Tüm bu değişiklikler sonucunda, genel toplamda 2 Ağustos itibarıyla yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'deki menkul kıymet portföyü 193,8 milyon dolar azaldı. Özellikle hisse senetleri ve DİBS'deki sert düşüşler dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi