Vatandaşa kötü sürpriz! Aynı ücreti iki kez ödemek zorunda kalacaksınız

Vatandaşa kötü sürpriz! Aynı ücreti iki kez ödemek zorunda kalacaksınız
Araç alım satımında yeni dönem yarından itibaren başlıyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, vatandaşların karşı karşıya kalabilecekleri tatsız bir sürprize dikkat çekti.

1 Eylül itibarıyla vekaletle araç alım ve satım işlemlerinde yeni bir düzenleme yürürlüğe giriyor. Bu yeni düzenlemeye göre, vekaletname aslını yanında bulundurmayanlar ek bir ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Bu durum, vekaletname e-imzalı olarak Noter Paylaşım Sistemi'nde (TNBBS) kayıtlı olsa bile geçerli olacak; yani dijital ortamda mevcut olmasına rağmen vekaletnamenin aslı yanınızda bulunmazsa ikinci kez ödeme yapmanız gerekecek.

otomobil-satisi.jpg

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, bu düzenlemeyle ilgili sosyal medyada bir paylaşım yaparak durumu eleştirdi. Özpeynirci, "Türkiye Noterler Birliği, 1 Eylül’den itibaren vekaletle yapılan araç alım, satım ve tescil işlemlerinde, e-imzalı olarak Noter Paylaşım Sistemi'nde kayıtlı olan vekaletnameye rağmen, vekaletnamenin aslını yanınızda bulundurmazsanız sistemden çıkartılan vekaletname örneğini tasdik edip, ücretlendirecek.

emre-ozpeynirci1.jpg

Böylece ikinci kez ödeme yapacağız. Dijitalleşmenin bu şekilde olması ilginç," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ekonomi Servisi