'Van Uçamıyor' isyanı: "Cenazemize gidemiyoruz"

Van'da uçak sefer sayılarının yetersizliği, Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. 'Van uçamıyor' sloganlarıyla yürüyen halk, acil çözüm talep etti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) önderliğinde düzenlenen yürüyüş, kentteki uçak sefer sayılarının yetersizliğini protesto etti. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, basın açıklamasında Van'ın 1 milyon 120 bini aşkın nüfusuyla Doğu Anadolu'nun en büyük şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Takva, Van'ın hinterlandında bulunan 5 milyon nüfusa hizmet verdiğini belirterek, mevcut uçak sefer sayısının bu ihtiyacı karşılayamadığını söyledi.

"VAN UÇAMIYOR" SLOGANLARIYLA PROTESTO

Van TSO binası önünden Kent Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık, "Van uçamıyor", "Cenazemize gidemiyoruz" gibi dövizlerle sefer sayılarının arttırılmasını talep etti. Takva, Van Ferit Melen Havalimanı'nın yeterli ilgiyi görmediğini ve mevcut sefer sayılarının turizm sektörünü de olumsuz etkilediğini ifade etti. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere yeterli sefer sağlanmazken, diğer illere fazla sayıda sefer düzenlendiğini eleştirdi.

whatsapp-gorsel-2024-07-27-saat-15-09-24-8912a6ed.jpg

TURİZM VE EKONOMİYE OLUMSUZ ETKİ

Takva, Van'ın turizm potansiyeline dikkat çekerek, yetersiz uçak seferlerinin şehrin turizm acentelerini zor durumda bıraktığını dile getirdi. Acentelerin, grup yolcularını başka havalimanlarına yönlendirmek zorunda kaldığını ya da sefer iptalleri yaşandığını belirtti. Takva, ayrıca cenaze ve hastalık gibi acil durumlar nedeniyle şehre gelmek isteyenlerin de bu sorundan etkilendiğini ekledi.

YÜRÜYÜŞE GENİŞ KATILIM

Yürüyüşe, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe ve Van TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı. Katılımcılar, sefer sayılarının arttırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Kaynak:AA