Uzman İsim Asgari Ücret Sonrası Net Rakam Verdi: "En Düşük Emekli Maaşı O Seviyeye Yükselir"

Uzman İsim Asgari Ücret Sonrası Net Rakam Verdi: "En Düşük Emekli Maaşı O Seviyeye Yükselir"
Asgari ücretin 17 bin 2 lira açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yeni yılda en düşük emekli maaşına yapılacak zam hakkında net rakam verdi.

Milyonlarca çalışanın kaderini belirleyecek olan yeni asgari ücret, bu akşam saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 17 bin 2 lira olarak duyurulurken, açıklanacak rakam emekli ve memurları da harekete geçirdi.

Türkiye'de yıllardır asgari ücret ile arasında bir orantı bulunan en düşük emekli maaşları için art arda tahminler paylaşılırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni yılda belirlenecek en düşük emekli maaşı için net rakam verdi.

tl4.jpg
"11 BİN İLE 11 BİN 250 TL ARASINDA OLUR"

Erdursun, X hesabından yaptığı paylaşımda "En düşük emekli aylığı 11.000-11.250₺ arası olur…" ifadelerine yer verirken, halihazırda 7 bin 500 lira olan emekli maaşının 11 bin 250 TL'ye yükselmesi için yüzde 50 zam yapılması gerekecek.

Hükümetin, geçmiş yıllarda yapılana benzer şekilde yüksek maaşlı emekliler için farklı, taban aylık alanlar içinse farklı bir oran duyurması bekleniyor. Seyyanen maaşlara yapılacak yüzde 50'lik zam halinde en düşük emekli aylığı, Temmuz ayına kadar 11 bin 250 TL'ye yükselmiş olacak.