Ünlü ilaç devi iflasın eşiğinde! 14 yıldır o ilaçları üretiyordu

Ünlü ilaç devi iflasın eşiğinde! 14 yıldır o ilaçları üretiyordu
Samsun’un en önemli ilaç üreticilerinden Onfarma İlaç Sanayi Limited Şirketi, konkordato başvurusunda bulundu.

Yavuz Karamahmutoğlu

Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle iflas eden şirketler arasına bir yenisi daha eklendi. Samsun'da faaliyet gösteren Onfarma, konkordato ilan etti. Şirket, 2 ay süreyle geçici mühlet kararı aldı.

ONFARMA'NIN KISA TARİHİ

2010 yılında kurulan Onfarma, farklı tedavi gruplarında jenerik küçük hacimli parenteral preparatlar üretiyor. Müşterileri arasında ilaç depoları, eczaneler, klinikler ve hastaneler bulunuyor. Şirket, ürünlerini kardeş firması İmaretçioğlu Ltd. Şti. aracılığıyla Samsun Serbest Bölgesi’nde üretiyor.

urn13.jpg

MAHKEME KARARI DETAYLARI

Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi, 2024/482 esas sayılı dosya üzerinden Onfarma için 2 aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme, ön inceleme aşamasının kapatılarak tahkikat aşamasına geçilmesine karar verdi. Duruşma tarihi olarak 2 Ekim 2024 saat 10:40 belirlendi.

urn2.jpg

ÜRÜN VE HİZMET STANDARTLARI

Onfarma, üretim prosedürlerini Dünya Sağlık Örgütü ve cGMP standartlarına göre tasarladı. Şirketin önceliği, hastaların sağlığı ve güvenliği. Son teknolojik üretim tesisleri, uluslararası standartlara uygun şekilde faaliyet gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi