Ünlü Havayolu Şirketi Her An İflasını Duyurabilir! Kurtulması İçin Gereken Para Belli Oldu

Ünlü Havayolu Şirketi Her An İflasını Duyurabilir! Kurtulması İçin Gereken Para Belli Oldu
Gol Havayolu, iflas korumasından çıkış için 1,5 milyar dolarlık sermaye enjeksiyonu ve borç yeniden finansmanı planlıyor. Şirket, filosunu genişletmeyi ve pandemi öncesi kapasite seviyelerine ulaşmayı hedefliyor.

Brezilya'nın önde gelen havayolu şirketlerinden Gol (GOLL4.SA), iflas korumasından çıkış planlarını açıkladı. Şirket, 1,5 milyar dolarlık sermaye enjeksiyonunu içeren yeni bir hisse ihracı ve 2 milyar dolarlık borcun yeniden finansmanı ile bu süreci gerçekleştireceğini belirtti.

gol2.jpg

"YENİDEN YAPILANMA STRATEJİSİ"

Gol, ABD'de Bölüm 11 iflas korumasına başvurmuştu. Bu başvurunun nedeni ağır borç yükü ve Boeing teslimatlarının gecikmesiydi. Şirket, filosunu artırmayı ve işletme marjlarını iyileştirmeyi hedefleyen beş yıllık stratejik planını uygulamaya koydu. Gol hisseleri, planın açıklanmasının ardından %3,5 düştü. Şirket, hisselerinin iflastan çıkışta "minimum değere" ulaşabileceğini belirtti.

"REKABETÇİ BİR SÜREÇ BAŞLATILACAK"

Gol, iflastan çıkışını finanse etmek için teklifleri değerlendirecek. Haziran ayında rekabetçi bir süreç başlatılacak ve bu süreç üçüncü çeyreğin sonuna kadar sürecek. Şirket, potansiyel özsermaye ve borç sermayesi kaynaklarını içeren çeşitli alternatif işlemleri inceleyecek. Gol, "Başarılı bir çıkış finansmanı bekliyoruz, ancak sürecin bir işlemle sonuçlanacağının garantisi yok" dedi.

282153.jpg

"FİLOSU 2029'A KADAR 169 UÇAĞA ÇIKACAK"

Gol ve Brezilyalı rakibi Azul (AZUL.N), ağlarını ve sık uçan yolcu programlarını birleştiren bir ortak uçuş anlaşması duyurdu. Boeing 737 uçaklarını uçuran Gol, filosunu mevcut 142 uçaktan 2029'a kadar 169 uçağa çıkarmayı planlıyor. Şirket, 2026 yılına kadar pandemi öncesi yurt içi kapasite seviyelerine dönmeyi hedefliyor.

Etiketler :