Ünlü ekonomist ve siyasetçilerden Mehmet Şimşek'e sert tepki: Bunlar halka düşman

Ünlü ekonomist ve siyasetçilerden Mehmet Şimşek'e sert tepki: Bunlar halka düşman
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi paketi açıklamasına Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sert tepki gösterdi. Prof. Dr. Ulusoy, "Bunlar halka düşman" diyerek tepkisini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulunda dün gece kabul edilen vergi paketiyle ilgil açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, sosyal medyada yaptığı açıklamada Vergi düzenlemelerini içeren kanun Yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor. Amacımız, Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz. ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise, 735 firmayla ilgili vergi incelemesi yapıldığı belirtilerek, “Sürekli zarar beyan eden mükelleflerden büyüklüğü ve sektörüne göre beyanı riskli değerlendirilen öncelikle 735 mükellef nezdinde vergi incelemeleri yürütülmektedir. Buna ek olarak vergi inceleme istatistikleri mükellef büyüklüklerine göre tespit edilerek Vergi Denetim Kurulu yıllık faaliyet raporunda ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

EKONOMİST VE SİYASETÇİLERDEN BAKAN ŞİMŞEK'E TEPKİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Mehmet Şimşek’in açıklamalarına, bazı siyasetçi ve ekonomistlerden tepkiler geldi.

İşte tepkilerini sosyal medya hesaplarından ifade eden bazı ekonomist ve siyasetçiler:

kapak-174041.jpg

SERKAN ÖZCAN:

"İktidarın bugüne kadar vergi adaleti konusundaki yetersizliğinin itiraf edildiği bir açıklama olmuş.

Vergi sisteminin yarattığı adaletsizliği ve sosyal sorunları yıllardır dillendirmemize rağmen, bugüne dek güçlü tek bir adımın atılmamış olmasının izahı yok.

Her şeye rağmen, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın aşağıdaki açıklama ile tutarlı biçimde “az kazanandan az çok kazanandan çok” vergi almayı hedeflemesi sevindirici.

Doğrudan vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payı anlamlı bir biçimde artmadan kimse vergi adaletinden söz etmesin."

955106-388783533.jpeg

PROF. DR. VEYSEL ULUSOY:

"Vatandaş: Büyük firmalar neden vergi vermiyor, neden onlardan vergi almıyorsunuz?

Maliye Bakanı: Mecliste eller kalktı. Vergi paketi onaylandı. Size (vatandaşa) saldıracağım.

Halka düşman bunlar.

6 lira için ENAG'ın başında 1,5 yıl boza pişiren maliye bakanlığı 6 milyarlık vergi kaçağını görmemiş. Şimdi onları inceleyeceklermiş. Halbuki yeri belli.. Ellerinin altı."

gfsd.jpg

H. BARTU SORAL:

"Sayın Şimşek @ memetsimsek

Şirketlerin vergi ödemediğinden haberiniz yokmuş, X’e düşünce haberiniz olmuş! Ancak Bakanlığınızın açıklaması yine doğru değil. Zira reform paketinde istisnaların kaldırılacağı yazıyor ama kaldırılmıyor. Buyrun taslağın nasıl kışa döndürüldüğü burada."

unnamed-1-128x150.jpg

ENSAR YILMAZ:

"Bu, hadi vergi topluyorum diyerek olmaz:

i.çok sayıda vergi denetmeni alman lazım

ii.vergilendirmeyi sermaye düşmanlığı diye algılayan bir yönetim var

iii. simbiyotik ilişki geliştirilen tonlarca firma var

iv. ve sağlıklı/kamucu bir zihinsel dönüşüme ihtiyaç var"