Ünlü bira fabrikası iflas etti! Kimsenin aklının ucundan geçmezdi

Ünlü bira fabrikası iflas etti! Kimsenin aklının ucundan geçmezdi
Ünlü bira fabrikası 322 yıllık geçmişine son verdi. Uzun yıllardır üretim yapan bu ünlü fabrika iflas etti ve mahkeme tarafından bir iflas yöneticisi atandı.

Dünya genelindeki ekonomik kriz, pandemi dönemi ve Ukrayna-Rusya savaşı gibi etkenler, şirketler üzerindeki olumsuz etkilerini sürdürüyor. Bruch Bira Fabrikası da bu zorlu süreçte iflas bayrağını çeken şirketlerden biri oldu.

EKONOMİK KRİZ SONUNU GETİRDİ

Bruch ailesinin sahibi olduğu ve 1702 yılında kurulan fabrika, ekonomik sıkıntılarla uzun süredir mücadele ediyordu. Şirketin patronu Lukas Bruch, kuruluş tarihinden beri en büyük ekonomik krizle karşı karşıyaydı. Bu ekonomik krizden kurtulmak için çok fazla mücadele veren şirket ne yazık ki tüm çabalarına rağmen iflastan kurtulamadı ve resmen iflas bayrağını çekti.

Picture background

ŞİRKETE AVUKAT ATANDI

Saarbrücken bölge mahkemesi, şirketin yönetimi için avukat Stephan Hainz'ı atadı. Hainz, şirketin kalan varlıklarını değerlendirmeye başlayacaklarını ve süreci yöneteceklerini belirtti.

Picture background

BU İLK İFLASI DEĞİLDİ!

Bruch Bira Fabrikası, tarihindeki ilk iflasını yaşamış değildi. Daha önce de birkaç kez iflas etmiş ve bu süreçlerden çıkarken büyük ölçüde küçülmeye gitmek zorunda kalmıştı.

Şirket, mali sıkıntılarını hafifletmek için merkezi olan St. Johanner Markt'taki "Stiefel" binasını ve 1900 yılından beri merkezi olan kendi bira fabrikasını satmak zorunda kalmıştı.

Geleneksel Saarland birasının üretimi ise artık 2023 yılından itibaren Rheinland-Pfalz bölgesine taşınmak zorunda kaldı.

Kaynak:halktv.com.tr