Ünlü banka doların ne zaman yükseleceğini açıkladı!

Ünlü banka doların ne zaman yükseleceğini açıkladı!
ABD seçimleri yaklaşırken doların akıbetiyle ilgili tahminler şaşırtıyor. Yatırımcıların gözü kritik direnç seviyelerinde.

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri, piyasalarda doların geleceği hakkında sürpriz beklentiler yaratıyor. Citigroup Inc.'in döviz stratejistleri, Ağustos ayında dolardaki sert düşüşe rağmen, para biriminin seçimler yaklaştıkça güç kazanabileceğine dair iddialı tahminlerini sürdürüyor.

DOLARDA KRİTİK SEVİYELER

Ağustos ayında dolar, Aralık ayından bu yana en büyük aylık kaybını yaşadı ve yaklaşık yüzde 1,7 değer kaybetti. Ancak ABD’nin 2. çeyrek GSYH verisinin yukarı yönlü revize edilmesi sonrası dolar, hafta sonuna doğru toparlanarak kritik 100 direncinin üstünde tutunmaya çalışıyor.

67b3dfc4ba0342383fa47d1daffd8962c439509f-001.jpg

TRUMP ETKİSİ PİYASALARI ŞEKİLLENDİRİYOR

Citigroup’un döviz strateji ekibine göre, yatırımcılar Donald Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda doların birçok gelişmiş ve gelişmekte olan piyasa para birimi karşısında güç kazanabileceğini öngörüyor. Stratejistler, özellikle Euro’yu açığa satışın en kârlı Trump ticareti olabileceğini belirtiyor.

EKONOMİK BELİRSİZLİK VE SEÇİM ÖNCESİ VOLATİLİTE

ABD’de tarihi seçimin etkileri, Fed’in önümüzdeki ay faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı beklentisiyle büyük ölçüde gölgede kaldı. Bu durum, yatırımcıların nakitlerini ABD dışına kaydırmasına neden oldu. Ancak Citigroup stratejistleri, ikinci bir Trump döneminde daha korumacı bir ticaret politikası ihtimalinin doların değer kazanmasının temel nedeni olduğunu savunuyor.

23877.jpg

DOLARDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Citigroup stratejistleri, ABD seçimleri yaklaşırken doların yükselme potansiyelinin altını çiziyor. Piyasalar, seçimin ardından ABD Doları’ndaki olası güçlenmenin şimdiden fiyatlanmaya başladığını söylüyor. Yatırımcılar, ABD Doları'nın Kasım ayına kadar en yüksek seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor.

Kaynak:Haber Merkezi