Ünlü banka açıkladı: Ne euro ne altın dolar karşısında en çok o yatırım yükselecek!

Ünlü banka açıkladı: Ne euro ne altın dolar karşısında en çok o yatırım yükselecek!
İngiltere'deki seçim sonuçlarını inceleyen Bank of America döviz stratejistleri milyonlarca kişinin yatırım kararını etkileyecek rakamları açıkladı.

İngiltere'de İşçi Partisi'nin iktidara gelmesinin ardından, ülkenin ekonomisine ve para birimi Sterlin'e olan güven önemli ölçüde arttı. Bank of America gibi önde gelen yatırım bankalarının yaptığı tahminlere göre, Sterlin'in önümüzdeki dönemde değer kazanmaya devam edeceği öngörülüyor.

İKİ YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞACAĞI ANLAMINA GELİYOR

Bu tahminlere göre, Sterlin'in dolar karşısındaki değeri, 2025 yılının sonuna kadar %10'a yakın bir artışla 1.41 dolara ulaşabilir. Bu durum, Sterlin'in son dört yılın en yüksek seviyesini görmesi anlamına gelecek. Kısa vadede ise yıl sonuna kadar 1.35 dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.

1815416.jpg

Ballinger Group'ta döviz piyasaları analisti olan Kyle Chapman, Euronews'e yaptığı açıklamada, "Pound'un kaçak performansı büyük ölçüde 2016'daki Brexit referandumundan sonraki yıllarda uzun süren düşük performansın bir toparlanması," dedi.

"Sterlinin bu yılki yükselişini tetikleyen faktörler bir araya geldi: sürekli şahin eğilimli bir İngiltere Merkez Bankası, daha istikrarlı bir siyaset, Euro Bölgesi'ne karşı ortaya çıkan büyüme avantajı ve İngiltere'deki duyarlılıkta daha geniş bir iyileşme," diyen Chapman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sterlinin bu yıl G10'da en üst sıradaki yerini koruyabileceğine inanmak için nedenler var. Yen ve yüksek betalar (örneğin NOK, SEK, AUD) yılın son birkaç ayında, özellikle de faiz oranlarındaki normalleşme dolarda yapısal bir düşüşe yol açmaya devam ederse, muhtemelen daha iyi bir ivmeye sahip olacak ancak sterlin şimdiden onu önde tutacak kadar güçlü bir fark açtı.

thumbs-b-c-b3fb440f6a46cd7ef0a9012c0272a110.jpg

GBP/EUR'nin sterlinde yükseliş görüşünü ifade etmek için iyi bir parite olduğunu düşünüyorum. İngiltere ekonomisi yakın vadede büyüme avantajını koruyacak ve bu da ECB'nin daha hızlı kesintilerini tehdit edecektir."

Etiketler :