Uçak Bileti Almak İsteyenler Dikkat: Elinizi Çabuk Tutun! 1 Ağustos'ta Başlayacak Büyük Zam Kapıda

Uçak Bileti Almak İsteyenler Dikkat: Elinizi Çabuk Tutun! 1 Ağustos'ta Başlayacak Büyük Zam Kapıda
Yaz geldi tatil yapmak isteyenler tatil rotalarını oluşturmaya başladı. Uçak biletlerinde ise yeni artışların haberi geldi. Uçak bileti bakanların elini çabuk tutması gerek çünkü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni fiyat tarifesini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatının bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için 2 bin lira olduğunu hatırlattı, yeni tavan fiyatlar hakkında bilgi verdi.

Bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20’lik kısım için ise 3 bin 250 lira bedel alındığını söyledi. Bu fiyatlar, 31 Temmuz’a kadar geçerli olacak.

ucak-bileti-satislarinda-753a.jpg

YENİ TAVAN FİYATLARI BELLİ OLDU

Tatil rotasını oluşturmak isteyenleri ilgilendiren açıklama da geldi. 1 Ağustos’ta ise yeni tavan fiyatlar yürürlüğe girecek. Uraloğlu, tavan fiyatları açıkladı yürürlüğe gireceği tarihi netleştirdi.

thy-bilet-ucak-bilet-696x406.jpg​​​​​​​

Bilet ücretlerinde tavan fiyat uygulamasının Bakanlıklarının koordinesinde yapıldığına işaret eden Uraloğlu, şunları kaydetti:

“İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı, 1 Mayıs – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için 2 bin lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20’lik kısım için ise 3 bin 250 lira uygulanacaktır. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren de bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için 2 bin 500 lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20’lik kısım için 4 bin lira olarak uygulanacaktır.”