Türkiye'nin 90 Yıllık Çınarı İflas Ediyor

Türkiye'nin 90 Yıllık Çınarı İflas Ediyor
Antalya'da 90 yıldır faaliyet gösteren ve sektörün devleri arasında yer alan Nalbantoğlu Demir Saç ve İnşaat AŞ, içine düştüğü ekonomik darboğazdan kurtulamadı. Mahkeme, şirket hakkında verilen tedbir kararlarını kaldırırken, köklü şirketin iflas süreci hızlanmış oldu.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon ve pandemi sonrası ortaya çıkan küresel daralma, birçok şirketin art arda iflas etmesiyle sonuçlandı.

2024 yılında da iflas dalgası tüm hızıyla sürerken, Türkiye'nin dünyaya en çok ihraç yaptığı demir çelik sektöründe köklü firmalardan biri yaşanan mali darboğaza daha fazla dayanamadı.

whatsapp-image-2024-06-25-at-19-00-38-5.jpegMAHKEMEDEN İFLAS SÜRECİNİ HIZLANDIRAN KARAR

Nalbantoğlu Demir Saç AŞ, bir süredir yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Şirket adına Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, hacizlere karşı korunma talep edildi.

Mahkeme, başvuru üzerine şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet vermişti. Tedbir kararı ile birlikte şirket, olası hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Ancak mahkeme 14 Haziran’da yeni bir karar verdi.

whatsapp-image-2024-06-25-at-19-00-38-4.jpegŞirketin konkordato talebi geri çevrilirken, verilen tüm tedbir kararları ise kaldırıldı. Bu kararla birlikte, şirkete yönelik iflas süreci de hızlandı.

YILDA 900 BİN TON ÇELİK ÜRETİYORDU

Antalyalı Nalbantoğlu’na ait şirketin yıllık 900 bin ton yassı çelik üretme kapasitesi bulunuyor. Şirket, köklü geçmişinde dünyanın birçok ülkesine ihracat yaparken, ABD ve Avrupa ülkeleri ile milyonlarca dolarlık ticaretler gerçekleştirmişti.

Kaynak:halktv.com.tr