Türkiye'de Üretilen Bu Makineler Araplara Gidecek! 'Onlar İhtiyaç Duyuyorlar'

Türkiye'de Üretilen Bu Makineler Araplara Gidecek! 'Onlar İhtiyaç Duyuyorlar'
TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, Arap iş insanlarını tarım ve sanayi sektörlerine çekmeye odaklanıyor. İstanbul'da düzenlenecek zirve ve fuarlarla işbirliklerini artırmayı hedefliyor.

Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) Genel Başkanı Sabuhi Attar, Arap iş insanlarının genellikle gayrimenkule yatırım yapma eğiliminde olduğunu ancak onları tarım ve sanayi sektörlerine çekmeye çalıştıklarını belirtti.

İSTANBUL’DA TÜRK-ARAP EKONOMİ ZİRVESİ VE FUARLAR

Attar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek ve Turabexpo Fuarcılık işbirliğiyle 5-6 Haziran'da İstanbul'da Türk-Arap Ekonomi Zirvesi ile 10. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ile 8. Türk-Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı'nı eş zamanlı olarak gerçekleştireceklerini ifade etti.

YATIRIM VE ORTAKLIKLARIN CANLANACAĞI İNANCI

Zirve ve fuarlar kapsamında bin civarında iş insanını ağırlayacaklarını belirten Attar, etkinliklerin ikili işbirlikleri ve ortak yatırımları canlandıracağına inandıklarını vurguladı.

TÜRKİYE’NİN ARAP COĞRAFYASINA İHRACAT ARTIŞI

Attar, Türkiye'nin Arap coğrafyasına yönelik ihracatının artış eğiliminde olduğunu aktararak, "Güzel rakamlara ulaştık. Baharat Yolu’nun önemi arttı. Cumhurbaşkanımız da geçen ay bu konuyla ilgili toplantılar yaptılar. İnşallah bu projeyle ilgili biz de çalışmalar yapıyoruz." dedi.

GIDA TEKNOLOJİSİ VE SANAYİLEŞME ÇABALARI

Gıda ürün ve teknolojilerinin Arap ülkeleri için büyük önem taşıdığını söyleyen Attar, bu alanda bir sanayileşme çabası içinde olduklarını belirterek, "Onların ihtiyaç duyduğu makineler Türkiye’de üretildiği için gıda teknolojisi buluşması çok önemli." diye konuştu.

GAYRİMENKUL YATIRIMLARINI SANAYİ VE TARIMA YÖNLENDİRMEK

Geçmişte Arap iş insanlarının Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapmayı tercih ettiğini dile getiren Attar, amaçlarının bu yatırımları sanayi ve tarıma yönlendirmek olduğunu sözlerine ekledi.