29 milyonluk araba satışa çıktı! Türkiye’den 110 kişi sıraya girdi

29 milyonluk araba satışa çıktı! Türkiye’den 110 kişi sıraya girdi
Dünyanın en pahalı otomobil markası olarak bilinen Rolls-Royce ilk elektrikli modeli Spectre'yi Türkiye'de satışa sunuldu. 29 milyon lira olan araç fiyatıyla dudak uçuklattı. "Kimler otomobile bu kadar fiyatı verebiliyor" diye düşünürken Türkiye'de 15 adet sipariş alındı. 110 kişi milyon liralık yeni modeli almak için sırada bekliyor.

Rolls-Royce, dünyanın en pahalı otomobil markası olarak biliniyor. Lüks ve prestijleriyle tanınan bu araçlar, el işçiliği ve özel üretim olmalarıyla da öne çıkıyor.

Rolls-Royce'un ilk elektrikli modeli Spectre, Türkiye'de 29 milyon TL'den satışa çıktı. Rolls-Royce'un bu ultra lüks elektrikli otomobili satışa sunulur sunulmaz Türkiye'de 15 adet sipariş alındı. Türkiye'den tam 110 kişi de bu lüks araca sahip olmak için adını sıraya yazdırdı.

Araca sahip olmak için bekleyen 110 kişinin otomobillerini sahip olabilmek için 2026'ya kadar beklemesi gerekiyor.

rolls-royce-spectre.jpg

ROLLS-ROYCE SPECTRE MODELİ

Spectre, 2023 yılında duyuruldu ve 2025'te piyasaya sürülmesi planlanıyor. Otomobil, Rolls-Royce'un ikonik Phantom modelinden daha uzun ve daha alçak bir gövdeye sahip. Spectre, 5,4 metre uzunluğunda ve 2,1 metre genişliğinde.

rolls-royce-spectre1.jpg

Spectre, 585 beygir gücü ve 900 Nm tork üreten çift elektrikli motoruyla çalışıyor. Otomobilin menzili 520 kilometre olarak açıklanıyor.

Spectre'nin standart özellikleri arasında deri döşeme, panoramik cam tavan, ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar ve arka koltuk eğlence sistemi yer alıyor.

rolls-royce-spectre2.webp

Spectre, lüks otomobil pazarında Tesla Model S ve Lucid Air gibi modellerle rekabet edecek.