Türkiye'de de Çalışanları Var! Dev Otomotiv Grubu İşçilerine 2 Milyar Dolar İkramiye Dağıtacak!

Türkiye'de de Çalışanları Var! Dev Otomotiv Grubu İşçilerine 2 Milyar Dolar İkramiye Dağıtacak!
Dev otomotiv grubu Stellantis, beklentileri aşan 2023 satışlarının etkisiyle çalışanlarına toplam 2 milyar dolar prim dağıtacağını duyurdu. Kâr paylaşımı programı kapsamında verilecek bu ikramiyeden, işgücünün yaklaşık yüzde 95'inin yararlanması bekleniyor.

Stellantis CEO'su Carlos Tavares, elektrikli araç pazarındaki fiyat indirimlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Tavares, Tesla'nın başlattığı fiyat indirimlerini eleştirerek, "Fiyatları aşırı düşüren ve kârlılığı yerle bir eden bir şirket tanıyorum. Maliyetleri göz ardı ederek büyük fiyat indirimine giderseniz sonunuz iyi olmaz" dedi.

fff-jpg.webp

Stellantis'in elektrikli araçlardan para kazandığını ve aşağıya yönelik bir fiyat yarışına girmeyeceğini vurgulayan Tavares, "Fiyat konusunda dibe doğru bir yarıştan kaçınmaya çalışıyorum. Bazı üreticiler fiyatları çok fazla düşürdü ve devralma hedefi haline geldi. Biz ise geleceğe umutla bakıyoruz" diye konuştu.

Stellantis'in 2 milyar dolarlık ikramiye dağıtması ve CEO'su Tavares'in elektrikli araç pazarına ilişkin açıklamaları otomotiv sektöründe yankı uyandırdı.

Etiketler :