Türk Lojistik Devini Singapurlu Şirket Aldı

Türk Lojistik Devini Singapurlu Şirket Aldı
Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biri olan Alışan Lojistik’in yüzde 75 hissesi Singapurlu PSA Grup tarafından satın alındı. Yürütülen görüşmeler sonrası el sıkışan taraflar arasında ortaklık sözleşmesi imza altına alındı.

Temeli 40 yıl kadar önce atılan Alışan Lojistik, bir aile şirketi konumunda. Şimdilerde 2’inci kuşaktan temsilcilerin yönetimde olduğu şirkette bin 600 kişi çalışıyor.

Yapılan ortaklığa ilişkin konuşan PSA Grup CEO’su Tan Chong Meng “Türkiye’nin uzun vade büyüme potansiyeline inancımız tam ve bu yatırım, PSA ağını genişletme ve müşterilerimize sunduğumuz kapasiteyi arttırma bakımından stratejik duruşumuzu teyit ediyor” dedi.

whatsapp-image-2023-05-05-at-18-23-56.jpeg

38 yıllık bir aile şirketi

Alışan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, söz konusu satışın tamamlanması için Rekabet Kurulu’ndan onay beklendiklerini ve satın alma işleminin 2023 yılı ortasına kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.
Damla Alışan ayrıca, “Bugün 38 yıllık aile şirketimiz, tarihinin en önemli ve büyük adımını atıyor. Dünya çapında, Türkiye’nin önde gelen bir markası olarak bilinirken artık PSA’nın varlığı, bilgi birikimi ve tecrübesiyle global bir oyuncu olma yolunda adım atıyoruz” diye konuştu.

42 ülkede faaliyette

Alışan Lojistik’in yüzde 75 hissesini alan PSA International dünya devleri arasında. Şirket dünyanın 42 ülkesinde faaliyet gösteriyor.

Etiketler :