Türk Kahvesine Bir Ayda Rekor Zam Geldi

Türk Kahvesine Bir Ayda Rekor Zam Geldi
Türk kahvesinin kilosu 460 TL'ye yükseldi. 100 gram Türk kahvesinin fiyatı 46’TL’yi buldu. Türk kahvesine bir ayda gelen zam oranı yüzde 15'i buldu.

Gıda fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. Çaya gelen yüksek zamların ardından kahvedeki fiyat artışları da dikkat çekiyor.

Türk kahvesinin fiyatında sadece geçen ay yüzde 15’in üzerinde fiyat artışı yaşandı. 100 gram Türk kahvesinin fiyatı 46’TL’yi buldu.

Gıda ürünlerinde yaşanan artışın ardından Türk kahvesi de nasibini aldı. Son bir ay içerisinde Türk kahvesine yüzde 15 zam geldi. Böylece Türk kahvesinin kilosu 460 TL’den satıluyor. Eminönü esnafı ise gelen zammın döviz bazlı ve giderlerin yükselmesinden kaynaklı olduğunu söyledi.

turk-kahvesi.jpg

Türk kahvesi satışlarının iyi olduğunu belirten Eminönü esnafı Hüseyin Yavuzer, “Yaklaşık 1 ay içerisinde yüzde 15 zam geldi. Zam gelmeden önce kilo fiyatı 390 TL civarındaydı, şu anda ise 460 TL" dedi.

"Türk kahvesine gelen zammı döviz bazlı olmasını ve giderlere bağlıyoruz" diyen Yavuzer, şöyle devam etti: "Eskiden kilo şeklinde alıyordu vatandaş, şimdi gram olarak almayı daha çok tercih ediyorlar."

Kahveye yapılan zammı fazla bulan bir vatandaş ise “Eskisi gibi kilo olarak alamıyoruz. 100 gram alabildim. Kahvenin 40 yıl hatırı var derlerdi. İnsanlar artık bunu bile ağız tadıyla içemeyecek” diye konuştu.