Tüm Banka Müşterileri İçin Geçerli! Gelecek Hafta Hesabından Para Çeken Herkesten Dev Kesinti Yapılacak

Tüm Banka Müşterileri İçin Geçerli! Gelecek Hafta Hesabından Para Çeken Herkesten Dev Kesinti Yapılacak
Bankaların müşterilerine sunduğu ve hesaplarında para bulunmasa bile alışveriş yapıp, para çekmelerine olanak sağlayan Kredili Mevduat Hesapları (KMH) hakkında dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Siz de gelecek hafta o tarihte KMH bakiyenizden işlem yaparsanız, borcunuzu aynı gün ödeseniz bile büyük bir faiz cezası ödemek zorunda kalacaksınız.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon, vatandaşların kredi kartlarına yüklenmesine neden olmaya devam ediyor. Kart limitlerini tamamen dolduran ya da hiç kullanmak istemeyen milyonlarca vatandaşın ise günü kurtarmak için ilk tercihi Kredili Mevduat Hesapları (KMH) olmakta.

Her bankada farklı isimlerde adlandırılan bu hesaplardan işlem yapılması halinde ise dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmakta.

10 Nisan tarihinde başlayacak bayram izni nedeniyle 6 ile 14 Nisan tarihleri arasında idari izin yapılacak. Ancak bu tarihler kamu çalışanlarını kapsadığından, bankacılık sektörü için arefe gününe denk gelen 9 Nisan salı saat 13.00 itibarıyla başlayacak.

liralasma.jpgBU TARİHTE PARA ÇEKEN VE ALIŞVERİŞ YAPANLAR YANDI!

9 Nisan tarihinde ve sonrasında KMH hesabından alışveriş yapacak ya da para çekecek banka müşterileri, çektikleri parayı faiziyle birlikte aynı gün hesaplarına yatırsalar bile 6 günlük faiz ödemesi yapmak zorunda bırakılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından geçtiğimiz ay alınan karar ile aylık yüzde 5 olarak belirlenen KMH hesaplarına uygulanacak olan faiz oranı, 6 günlük süre için işlem yapan müşterilerden tahsis edilecek.

Bir başka deyişle, 15 dakikalık kullanım süresi için bile hesabında eksiye inen kullanıcılar, bankacılık sisteminin 9-15 Nisan tarihleri arasında kapalı olması nedeniyle birikimli şekilde faiz ödemek durumunda bırakılacak.