"TÜİK halkın afyonu olacak"

"TÜİK halkın afyonu olacak"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, adliyelerdeki icra müdürlüklerinin önündeki yoğunluğa dikkat çekti. İşsizliği düşük göstermekle suçladığı TÜİK yöneticilerini de icra müdürlüklerinin önüne davet etti.

Son yıllarda icra dosyalardaki artışa dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, TÜİK'e yüklendi. TÜİK'in işsizliği düşürüp pembe bir tablo çizdiğini söyleyen Erkek, "Yöneticilerini adliyelerdeki icra müdürlüklerinin önüne davet ediyorum. Anlaşılan o ki TÜİK halkın afyonu olacaktır" diye konuştu.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; Erkek aynı zamanda yeniden açılmasıyla yoğunlaşan, fiziksel mesafenin sağlanamadığı adliyelerle ilgili de tepki gösterdi. Yurttaşların özellikle icra müdürlükleri önünde saatlerce sıralarda beklediğini ifade eden Erkek, "Sorun sadece hastalığın yayılması değil, yurttaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunların mahkemelere yansımasıdır" diyerek görüntüyü 'kara tablo' olarak niteledi.

Kamu bankaları yönetim kurullarına atamalarında liyakatın gözetilmediğini belirten Erkek , “Bu koşullar altında, kamu bankaları yönetim kurullarına güreşçi, eski AK Parti milletvekili ve liyakatli değil sadakatli bürokratlar atanmaktadır. Daha acısı yandaş ataması sonrası Saray’ın keyfine uygun rakamlar üretmekten sorumlu TÜİK, işsizliği düşürüp, güllük gülistanlık bir ülke tablosu çizmektedir. Oysa yurttaşların yaşadığı gerçekler ise acıdır” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :