Trump’ın yeni gelir kaynağı dikkat çekiyor!

Trump’ın yeni gelir kaynağı dikkat çekiyor!
Donald Trump, müzik dünyasından ilham alarak satışa sunduğu ürünlerden milyonlarca dolar kazandı. Ancak bu gelir, onun mali durumunu dengelemeye yetmedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, "The Greenwood Bible" adıyla piyasaya sürdüğü özel baskı İncil’lerden 300.000 dolar kazanç elde etti. Trump, country müzik sanatçısı Lee Greenwood ile iş birliği yaparak, Greenwood’un ünlü "God Bless the USA" şarkısından esinlenerek tasarlanan İncil’leri, Greenwood’un web sitesinde 59.99 dolardan satışa sundu.

Trump’ın mali durumu, federal adayların her yıl gelir, yatırım, varlık ve borçlarını açıklamalarını gerektiren yasal zorunluluklar çerçevesinde detaylandırıldı. 150 sayfalık bu listede Trump, kitap satışlarından elde ettiği gelirin yanı sıra, büyük miktarda borçlandığını da belirtti. Trump, ünlülerle olan mektuplaşmalarını içeren "Letters to Trump" adlı kitabından 4.5 milyon dolar telif geliri sağlarken, *A MAGA Journey* adlı kitabından ise 500.000 dolar kazandı.

BBC'nin haberine göre mali açıklamada ayrıca, Trump’ın 1 milyon ile 5 milyon dolar arasında değere sahip kripto para birimlerini elinde bulundurduğu bilgisi de yer aldı. Kripto paralara eskiden "dolandırıcılık" diyen Trump, Bitcoin 2024 konferansında bu tutumunu değiştirdiğini belirtti.

Bununla birlikte, Trump’ın borçları da dikkat çekici boyutta. Yazar E. Jean Carroll’a ödemesi gereken büyük meblağların yanı sıra, New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil dolandırıcılık davasında 50 milyon doları aşan bir teminat borcu bulunuyor. Trump, mahkemelerin bu kararlara karşı itirazlarını sürdüreceğini belirtti.

Kaynak:BBC