Trump'a Suikast Girişimi Piyasaları Nasıl Etkiledi?

Trump'a Suikast Girişimi Piyasaları Nasıl Etkiledi?
ABD Başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sonrası kripto varlıklarda ve altında hareketlilik meydana geldi. Bitcoin, bu sabah saatlerinde yeniden 60 bin doların üzerine çıktı.

ABD'de başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi, ülke siyasetini derinden sarsarken, Trump'ın Pensilvanya'daki mitinginde silahlı saldırıya maruz kaldığı bildirildi. Sağ kulağından yaralanan 78 yaşındaki siyasetçinin sağlık durumu iyi olduğu açıklandı.

trump-001.webp

Suikast girişiminin ardından kripto piyasalarında Trump'ın seçimi kazanma olasılığına ilişkin spekülasyonlar arttı ve bu durum Bitcoin gibi dijital varlıkların değer kazanmasına neden oldu. Bitcoin, sabah saatlerinde 60 bin doların üzerine çıkarak yükselişe geçti ve en yüksek 60 bin 300 doları gördü. Şu an itibarıyla ise 60 bin 85 dolar civarında işlem görüyor.

bitcoin.jpg

Trump'ın kripto paralar konusundaki olumlu duruşu da piyasalar üzerinde etkili oldu. Ancak analistler, bu tür olayların volatiliteyi artırabileceği konusunda uyarıda bulunarak, geçmişte Trump-Biden münazarası sonrasında benzer dalgalanmaların yaşandığını belirtti. Trump'ın münazaradaki performansının, rakibi Biden'ın adaylığı üzerinde tartışmalara yol açtığı biliniyor.

altin4.jpg

ALTINDA SON DURUM

ATFX Global Markets'ın baş piyasa analisti Nick Twidale, altının tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşabileceğini öngörerek, yen ve doların güçleneceğini ve hazine tahvillerine olan talebin artacağını belirtti.

İlk piyasa yorumları, Trump'a yönelik suikast girişiminin seçim şansını artırabileceğini ve bu durumun hazine tahvilleri için olumsuz olabileceğini işaret etti.

BCA Research şirketinin Kaliforniya merkezli baş stratejisti Marko Papic'e göre, Trump'ın seçim şansının yükselmesi, tahvil yatırımcılarının dikkatini çekmeli. Papic, Trump'ın kazanma olasılığının artmasıyla tahvil piyasasında bir isyan riskinin de artabileceğine inandığını vurguladı.

thumbs-b-c-15dfa03495a85e845d16b384159d58c6.jpg

KRİPTO KURUCUSUNDAN TRUMP'A DESTEK

Çinli kripto para girişimcisi ve Tron kurucusu Justin Sun, sosyal medya platformu X'te ABD başkanlık yarışında Donald Trump'ı desteklediğini söyledi. Sun, "Kripto endüstrisi için daha iyi bir seçim ve daha adil muamele sağlayabilir" dedi.