Trump milyarder destekçisinin servetini eritti! 134 milyar dolarlık kayıp!

Trump milyarder destekçisinin servetini eritti! 134 milyar dolarlık kayıp!
Ek gümrük tarifeleri ile dünya ekonomisindeki dengeleri alt üst eden Trump, ABD seçimleri boyunca kendisine verdiği destekle öne çıkan ve dünyanın en zenginleri listesinin başlarında yer alan Elon Musk'ın servetini eritti. Tarifeler sonrası küresel piyasalar sarsılırken, gelişmeler sonrası Musk'ın serveti 300 milyar doların altına geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın piyasaları kasıp kavuran tarifelerinin ardından dünyanın en zengin kişileri arasında yer alan Elon Musk’ın serveti, 5 ay sonra ilk kez 300 milyar doların altına geriledi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Tesla hisselerindeki düşüşün devam etti. Böylelikle pazartesi günü 4,4 milyar dolar kaybeden Musk'ın toplam serveti 297.8 milyar dolara düştü.


Musk, Trump'ın tarifeleri açıkladığı günün hemen ardından, Perşembe ve cuma günü de toplam 31 milyar dolarlık kayıp yaşamıştı ve Musk’ın serveti 2025 başından bu yana 134,7 milyar dolar eridi.

Musk, Bloomberg’in dünyanın en zengin 500 kişisini sıraladığı listede pazartesi günü en çok kaybeden altıncı isim oldu. Endeks genelinde ise bir günde toplam 271 milyar dolarlık bir düşüş yaşandı. Bu, endeksin tarihindeki en kötü üçüncü gün olarak kaydedildi.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi