TL meydan savaşı başladı

TL meydan savaşı başladı
Halk TV programcısı, ekonomist gazeteci Emin Çapa dövizdeki gece yükselişini "Asya piyasaları açıldı, TL Meydan Savaşı başladı" diye yorumlarken yeni Merkez Bankası başkanının bankacılar üzerinde bıraktığı izlenimle ilgil bilgiler verdi

Gerçek resmi görmek için biraz bekleyeceğimizi dile getiren Çapa  "Bankacılar yeni Başkan'la ( Şahap Kavcıoğlu) yaptıkları ilk toplantıda bekledikleri gibi 'Teknik olarak zayıf' buldular. Bu durumda ekibe sırtını dayaması, onlara güvenmesi lazım" dedi. 

Merkez Bankası'nın bütün hafta sonu, önümüzdeki haftaya hazırlık yaptığı bilgisini de veren Çapa  "Yeni başkanın yaptığı ilk açıklamada tek önemli detay, PPK toplantısının öne alınmayacağı. Yani ilk faiz kararı nisan ortası" dedi. 

Şahap Kavcıoğlu'nun en büyük sorununu 'sözel olarak yönlendirme imkanı olmaması' diye niteleyen Çapa söyledi:  "Faiz silahı da yok. Geriye sadece likidite ve döviz satışı kalıyor. Net döviz rezervi yok. Ama zaten Başkan yazılarında, "önemli olan brüt rezerv" diyordu. Yarın göreceğiz.

MB Başkanı olarak bankacılarla yaptığı ilk toplantıda dile getirdiği 'ricalarını' yarın hangi bankalar uygulayacak bakacağız. Gözlerimiz bankalar arası piyasada alış ve satış kotasyonlarında olacak. Kim ne pozisyon alacak meraktayım"

 

Etiketler :