THY satılıyor mu?

THY satılıyor mu?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bloomberg'ten Fırat Kozok'un sorularını yanıtladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları ve AJet'in özelleştirilmesine yönelik sorularını yanıtladı.

Uraloğlu, geçen yıl AJet için yeni bir şirket kurularak Türk Hava Yolları'ndan ayrılması kararının özelleştirmeye yönelik bir adım değil, rekabeti artırma amaçlı olduğunu söyledi.

Uraloğlu “Türk Hava Yolları zaten küresel olarak tanınan bir marka ve Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı. Ülke için önemli bir değer taşıyor ve bu konuda hiçbir soru yok" diye konuştu.

Ayrı bir markanın yaratılmasının amacının AJet'e daha fazla operasyonel esneklik kazandırmak ve ana şirketinin daha geniş hedefleriyle kısıtlanmadan hizmetlerini bütçe bilincine sahip gezginlere göre uyarlamasına olanak tanımak olduğunu söyleyen bakan, işletmeyi satma planının olmadığını söyledi.

Eski ismi AnadoluJet olan AJet, Türkiye'nin düşük maliyetli havacılık pazarında önemli bir paya sahip oldu. Bu pazar, yıllar içinde artan iç taleple birlikte gezginlerin daha uygun fiyatlı seçenekler aramasıyla daha da önemli hale geldi.

Kaynak:Ekonomi Servisi