Tesla'dan Şok! 2 Milyondan Fazla Aracı İlgilendiriyor

Tesla'dan Şok! 2 Milyondan Fazla Aracı İlgilendiriyor
Elon Musk'ın sahipi olduğu Tesla, 2 milyon aracını geri çağırdı. Sorun otopilottan kaynaklanıyor.

Tesla, otopilot sorununun çözümü için 2 milyondan fazla aracını geri çağırdı.

Bloomberg HT'nin haberine göre Tesla Inc., ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) uyarısının ardından otopilot sorununun çözümü için 2 milyondan fazla aracını geri çağırma kararı aldı.

Böylece Tesla bu yıl ikinci kez otopilot sistemiyle ilişkili geri çağırma yapmış oldu.

tesla3.jpg

NHTSA, şirketin güncellemeyi çözüm olarak Model S, X, 3 ve Y gibi belirli araçlarına sunacağını söyledi.

Kurum, otopilotun sürücülerin dikkatini vermesini sağlama yönteminin yetersiz olabileceğini ve "sistemin öngörülebilir şekilde kötüye kullanılmasına yol açabileceğini" tespit ettiğini belirtti.

Geri çağırma Tesla'nın ABD'de sattığı araçların neredeyse tamamını kapsıyor ve 5 Ekim 2012 ile bu yılın 7 Aralık tarihleri arasında üretilenleri içeriyor.

tesla2.jpg

Otopilot kendi şeridinde otomatik olarak yön verebilir, hızlanabilir ve fren yapabilir ancak bir sürücü destek sistemidir veismine rağmen kendi kendine hareket edemiyor. Bağımsız testler, izleme sisteminin kandırılmasının kolay olduğunu, öyle ki sürücülerin alkollü araç kullanırken yakalandığını ortaya çıkardı.

Tesla, güvenlik kurumuna sunduğu kusur raporunda, Autopilot'un kontrollerinin "sürücünün kötüye kullanılmasını önlemek için yeterli olmayabileceğini" söyledi.

tesla-otomobil.jpg

Tesla, otopilot sisteminin bazıları ölümcül olmak üzere yüzlerce kazaya karışmasının ardından artan denetimle karşı karşıyaydı. Regülatör kuruluş 50'den fazla kazaya yönelik soruşturma açmıştı. Biden yönetimiyle birlikte Tesla'nın otopilot özelliğine yönelik soruşturmalar hız kazanmıştı.

Etiketler :