Tesla, Türkiye'de İndirim Yaptı! İşte 400 Bin TL İndirime Giren Model

Tesla, Türkiye'de İndirim Yaptı! İşte 400 Bin TL İndirime Giren Model
Elon Musk'ın otomobil markası Tesla, Türkiye fiyatlarında indirime gitti.

ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla fiyat indirimine karar verdi. Dünyanın farklı ülkelerinde fiyat indirimleri gerçekleştiren marka bu sefer de Türkiye'de indirim yaptı.

Tesla Türkiye fiyatlarında güncellemeye gitti. Tesla, Çin ve ABD için sık sık fiyat güncellemeleri yapıyordu. Türkiye için de Model Y'de indirim yapıldığını duyurdu.

tesla.jpg

Yapılan indirimler 400 bin liralara vardı. Model Y'nin donanım özelliklerine göre farklı fiyatlar ortaya çıkmış oldu.

Araçların en ucuzu 2 milyon 712 bin 538 TL'den 2 milyon 355 bin 480 TL'ye düşerken, en pahalısı 3 milyon 517 bin 421 TL'den 3 milyon 297 bin 811 TL'ye düştü.

tesla-model-y.jpg

Son yıllarda Türkiye'ye akın eden elektrikli otomobil markaları kendilerini kanıtlamak ve piyasada daha fazla yer edinmek için fiyat tarafında rekabete girişti. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un da ilgi görmesiyle birlikte güç kaybedeceklerini düşünen firmalar fiyatlarını aşağı çekmeye başladı.

Tesla'nın sahibi milyarder iş insanı Elon Musk'ın Türkiye'ye olan ilgisi artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli diyalog halinde olan Musk'ın Türkiye'ye otomobil fabrikası kuracağına dair iddialar öne çıkıyor.

Etiketler :