Tesla 4 Bin Otomobili Geri Çağırıyor

Tesla 4 Bin Otomobili Geri Çağırıyor
Otomobil kullanıcılarının gaz pedallarının takılı kaldığını belirtmesi üzerine Tesla, 4 bin aracını geri çağırdı.

Tesla'nın Cybertruck sahiplerinin gaz pedallarının takılı kaldığını bildirmesi üzerine, şirket 4 bin aracını geri çağırdı. Bu geri çağrı, viral olan bir videoda gaz pedalındaki pedin iç döşemeye sıkıştığını ve pedalın tam gazda kaldığını gösterdikten sonra geldi. Tesla, gaz pedalını güvenli bir şekilde yerinde tutan bir parça takarak sorunu çözdü.

Bir video, Tesla çalışanının bir etkinlikte pedalda bir delik açıp pedi sabitlemek için bir parça takarak nasıl çözüm ürettiğini gösteriyor. Bu değişiklik, pedalın üretim sırasında daha sağlam olmasını sağlayarak yerinden çıkmasını engelliyor.

Tesla'nın yayınladığı Servis Bülteni, işlemin, pedalın alt kısmı ile pedal desteği arasındaki mesafenin ölçülmesi gibi birkaç adımdan geçtiğini belirtiyor. Servis çalışanları, pedalın üst kısmının pedal desteğinden belirli bir mesafe uzaklıkta olup olmadığını kontrol etmelidir. Eğer belirlenen mesafe sağlanmazsa, tüm pedal grubunun değiştirilmesi gerekebilir.

İşlem tamamlandıktan sonra, servis çalışanları müşterilerin güvenilir bir gaz pedalıyla gelen Cybertruck'larındaki kalıntıları temizlemeli ve yapılan işi kontrol etmelidir.