Tel Aviv ve Tahran uçuşları 19 Eylül'e kadar askıya alındı

Tel Aviv ve Tahran uçuşları 19 Eylül'e kadar askıya alındı
Lufthansa, Lübnan'daki patlamalar nedeniyle Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını askıya aldı. Şirket, güvenlik durumunu göz önünde bulundurarak seferlerde değişiklik yaptı. Yolculara rezervasyon değişikliği veya iptal imkânı sunuluyor.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Lübnan'da meydana gelen patlamalar nedeniyle Tel Aviv ve Tahran seferlerini askıya aldı. Şirket, bu kararın güvenlik endişeleri nedeniyle alındığını açıkladı. Uçuşların 19 Eylül tarihine kadar durdurulduğu belirtildi.

GÜVENLİK DURUMU DEĞİŞTİ

Lufthansa, güvenlik durumundaki kısa vadeli değişiklikleri dikkate alarak, tüm Lufthansa Grubu'na bağlı hava yollarının da (Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines) bu süre zarfında İsrail ve İran hava sahasından kaçınacağını duyurdu.

YOLCULARA SEÇENEK SUNULUYOR

Şirket, iptallerden etkilenen yolculara ücretsiz rezervasyon değişikliği veya iptal seçeneği sundu. Lufthansa, durumu yakından izlemeye devam edeceğini ve gelişmeleri değerlendireceğini aktardı.

LÜBNAN'DAKİ PATLAMALAR

Lübnan'da, Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu olayda 1'i çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

İSRAİL'İN ROLÜ TARTIŞILIYOR

Lübnanlı yetkililer, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutuyor. Ancak İsrail'den konuya dair henüz bir açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

Kaynak:AA