Tek Tek Tespit Ediliyor! Bunu Yapanların Su Abonelikleri Anında İptal Edilecek

Tek Tek Tespit Ediliyor! Bunu Yapanların Su Abonelikleri Anında İptal Edilecek
Ekipler su tüketiminin bilinçli bir şekilde kullanılması için harekete geçti. Bunu yapanların abonelikleri anında iptal edilecek.

Kırsal bölgelerde kış aylarında yeterli yağışın olmaması, yaz mevsiminde su kıtlığını şiddetlendiriyor.

Özellikle yaylalarda içme suyu sorunlarına dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü harekete geçti.

ASAT ekipleri, içme suyu kullanımıyla bahçe sulayanları denetleyerek abonelik iptalleri dahil sıkı tedbirler alıyor. Yazın başından itibaren, yaylalardaki su sıkıntıları için Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü denetimlerini artırdı. Abone İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Sayaç ve Saha İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, su kayıplarını en aza indirmek için yoğun çaba sarf ediyor.

İçme suyu ile bahçe sulayanların abonelikleri iptal ediliyor

TEK TEK TESPİT EDİLİYOR

Kırsal mahalle ve yaylalarda kontrollerini sıklaştıran ASAT ekipleri, yaylalardaki sayaç okumaları sırasında geçici insani tüketim amaçlı abonelikleri olan vatandaşların bu suyla bahçe suladığını tespit ediyor. Böyle bir durumla karşılaştıklarında tutanak tutan ekipler içme suyu ile bahçe sulayan vatandaşların aboneliklerini iptal ediyor.

Ekipler tek tek tespit ediyor: Bunu yapanların su abonelikleri iptal edilecek - Resim: 1

ASAT KONTROLÖRLERİ SAHA TARAMASINDA

Çalışmalar hakkında bilgi veren ASAT Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Sayaç ve Saha İşleri Şube Müdürü Emre Akdemir, “Kış aylarında yeterli yağmur ve kar yağışı olmadığı için kuraklıkla mücadele içerisindeyiz. Su Şebeke Daire Başkanlığı ile koordineli çalışmaktayız. Su sıkıntısı yaşayan bölgeler tarafımıza iletilmekte biz de ekiplerimizin planlamasını yaparak o bölgelere intikal etmekteyiz. Bu bölgelerde tarama yapmaktayız. Tarama neticesinde sulama yapılan yerlerin kontrolleri yapılmakta. İçme suyu aboneliği ile bahçe sulayanlara tutanak tutulmakta. Bu tutanaklar sonucunda da abone iptallerine başlamış bulunmaktayız. Bu sayede su sorunu azaltılmaya devam edilmektedir" dedi.

Kaynak:DHA